Daisy (15) in

Cadeautje

Mijn zus en ik hebben een paar maanden gelden voor mijn moeder haar 50ste verjaardag haar beloofd om haar mee uit eten te nemen voor haar verjaardag (op onze kosten) en dat is helemaal prima. Maar toen we ook daadwerkelijk gingen eten wou mama betalen, niet wat mijn zus en ik wouden, maar op een of andere manier is het toch gebeurd. Een aantal weken terug zij mama dit weer tegen mij en ik zij “dan doen we het zoiezo in de zomer en dan pakken we een lekker terrasje” en dat vond ze goed zij ze. En nu toch, vandaag, waren mijn zus en ik (in het bij zijn van mama) een cadeautje aan het kopen voor onze stief-moeder. Het pakketje zou binnen komen op vrijdag in plaats van donderdag wat vervelend is, omdat ze donderdag jarig is. En toen zij mama “dan geef je toch gwn een briefje waarop staat dat ze nog iets krijgt, maar uiteindelijk niks krijgt. Tipisch iets voor die familie (de familie van m’n vader)” en daarbij zij ze dat ze het kut vond niks te hebben gekregen voor haar 50ste verjaardag. Wat ik snap. En ik voel me er nu heel kut over over dit alles. Aangezien ik echt de beste bedoelingen heb en mama het niet lijkt te zien. Ik krijg altijd het gevoel dat het allemaal mijn schuld is, omdat mam altijd alles op andere dingen gooit terwijl ze t denk ik niet door heeft. Ook weet ik niet wat ik hier van moet zeggen of hoe ik hier tegenin kan gaan.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Lisanne
29 dagen geleden

Hey Daisy,
Ik herken jou verhaal heel erg. Super mooi dat je dit deelt hier op het forum.
Wat ik altijd doe als dit gebeurd is dat het laat gebeuren en later als we alleen zijn aan haar vraag waarom ze op die manier reageert of waarom ze er moeite mee heeft. Dit helpt mij heel erg omdat er dan ook een gesprek komt en dan weet je ook waar je moeder vandaag komt. Ook kan je dan laten weten hoe jij je voelt op zulke momenten. Ik hoop dat je hier iets aan hebt 🙂

Quinty
29 dagen geleden

Hoi Daisy, Wat dapper dat je je verhaal hier op dit platform met ons wilt delen! Ik kan heel goed begrijpen dat je je heel vervelend voelt bij de situatie waar je je nu in bevind. Mijn ouders zijn ook gescheiden, en het stukje waarin je verteld dat je moeder een opmerking maakt over een briefje geven en dat dat normaal is voor die familie herken ik erg goed. Zelf heb ik ook een stiefmoeder en hier heeft mijn moeder ook veel op te zeggen, bijvoorbeeld ook als het om cadeautjes gaat. Dit is helaas iets wat wel eens voorkomt… Lees verder »