Charlotte (21) in

Buitengesloten

Mijn moeder is al 10 jaar in een nieuwe relatie waarvan al 9 jaar getrouwd. Met een stiefvader kreeg ik ook 2 stiefbroers en een stiefzus erbij. Het leeftijds verschil tussen mijzelf en hun is 5 tot 7 jaar. (Dus toen ik 11 jaar was waren zij al richting de 20). De band tussen hun 3 en mijn oudere zus en ik is over de jaren steeds beter geworden. Maar soms voel ik mij enorm buitengesloten van mijn stieffamilie. Alsof zij beter zijn dan mij en ‘mijn’ zus en meer mogen. Ik probeer het meestal gewoon te negeren maar soms is dat best wel moeilijk.

Heeft iemand anders hier ook ervaring mee? Hoe gaan jullie hiermee om of hebben jullie tips? Ik hoor het graag :).

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
SabineThomas Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Sabine

Lieve Charlotte, Wat fijn dat je het forum hebt gevonden met je vraag! Ik herken je verhaal heel erg! Mijn vader zit momenteel met zijn vriendin en haar dochter (die eigenlijk niet meer mee mocht op vakanties maar nu toch wel weer gewoon) lekker in Azie vakantie te vieren maar mijn zusje en ik mochten niet mee. Het zou tenslotte echt een vakantie tussen mijn vader en zijn vriendin zijn… Dit soort dingen gebeuren bij ons heel veel en dat buitengesloten gevoel herken ik dan ook direct (en ik denk dat heeeeel veel kinderen van gescheiden ouders dit herkennen, dus… Lees verder »

Thomas
Thomas

ik snap wat je bedoeld want mijn moeder kreeg ook een nieuwe vriend en hij heeft ook 2 dochters dus als ik probeer contact te krijgen dan lijkt het als of ze me negeren het besten wat je kan doen is zegen dat het best is om met jullie om te gaan maar ik wil wel dat ik ook geakpseteerd word