Jennifer (14) in

Brief voor rechtszaak

Hii,
Zelf vind ik dat ik in een best lastige situatie zit.. Mijn ouders zijn gescheiden en hebben al jarenlang heel erg veel onenigheden. Nu is het zo erg, dat er een rechtzaak komt. De Raad van Kinderbescherming heeft mij gevraagd om of een brief te schrijven met mijn mening hierover, of ik moet bij de rechtzaak zijn. Zelf doe ik het liefst geen van die dingen, maar ik denk dat mijn ouders dan nog eeuwen hierover blijven ruzieën… Als ik voor mijn vader op zou komen, dan zie ik mijn moeder volgend jaar niet meer in de weekenden dat ik bij haar ben. Als ik voor mijn moeder zou opkomen, kan mijn vader zijn baan kwijtraken en is de kans erg groot dat ik mijn stiefbroertje en -zusje niet meer zie. Zelf wil ik liever vertellen waar dit precies overgaat, aangezien het best ingewikkeld is en ook best persoonlijk. Ik kan echt aan niks anders denken en in de komende twee weken heb ik heel veel toetsen. Het weekend daarna is de rechtzaak. Heeft iemand tips over hoe ik hier het beste mee om kan gaan? Of tips over wat ik het beste in de brief kan zetten of kan vertellen in de rechtzaak? Ik hoop heel erg dat iemand tips heeft, want misschien kan ik dan weer rust krijgen in mijn hoofd..

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Vera
7 dagen geleden

Dag Jennifer, ik kan mij voorstellen dat dit niet gemakkelijk voor jou is. Ik heb zelf ook veel te maken gehad met rechtszaken over de scheiding van mijn ouders. Ik kan me er erg in vinden dat dit heel veel van je vraagt. Ik dacht er ook continue aan en dan komen ook nog alle andere bezigheden erbij. Dat werd voor mij soms ook wel wat teveel. Ik heb ook een brief moeten schrijven met mijn mening erin. Ik was toen iets jonger dan jij (11). Ik vond dit zelf toen ook erg spannend om te doen. Ik dacht constant… Lees verder »

Maureen
9 dagen geleden

hoi, ik snap dat dit een hele nare situatie is. Misschien helpt het om met een vertrouwenspersoon op school te praten misschien heeft die een oplossing voor de toetsen want ik snap dat het moeilijk is om je hoofd nu op het leren te zetten. verder zou ik in de brief misschien duidelijk maken waarom je geen kant wilt kiezen het zijn allebei je ouders en eigenlijk hoort een kind geen keuze te maken tussen ouders al voelt dat wel zo als ze gescheiden zijn.