Moritz (12) in

Brief kinderrechter

Toen ik ongeveer 8 of 9 was, zij ik tegen mijn moeder dat ik week op week af wou. Dat vond zij niet goed omdat ze dacht dat we haar gingen missen, want nu verhuis ik 8 keer in de maand naar mijn moeder of vader. Zij beloofde dat ik als ik 12 ben mocht kiezen hoe ik bij mijn moeder of vader was. Nu ben ik 12 en van mijn moeder mag het nog steeds niet. Daar was ik heel boos over dus vroeg in aan mijn vader om een brief naar de kinderrechter te sturen. Maar ik weet alleen niet hoe dat moet kunnen jullie me daar mee helpen?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Hilde
1 maand geleden

Hoi Moritz, Wat een vervelende situatie! Het klinkt alsof je voelt dat je moeder niet naar je wensen luistert, klopt dat? Ze heeft je iets beloofd en nu komt ze haar beloften niet na. Dat is frustrerend! Logisch dat je daar boos van wordt. Je leert op school en van je ouders altijd dat je beloften moet nakomen, dan is het heel vervelend als je moeder dat zelf niet doet. Wat zei je vader toen je hem vroeg over de brief? Wat vond hij ervan? Je geeft aan dat je het er al vaker over hebt gehad met je moeder… Lees verder »

Anique
1 maand geleden

Hey Moritz, Dankjewel voor je berichtje. Super goed dat je ons hebt gevonden en hier je vraag stelt! Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 9 was en op dat moment werd voor mij de omgangsregeling bepaald. Ik moest dus net zoals jij steeds verhuizen naar mijn moeder of vader. Dat vond ik erg vervelend en snap dan ook goed dat je boos bent dat je niet mag kiezen wanneer je bij je moeder of vader bent. Het is helaas niet zo dat je vanaf je 12e helemaal zelf mag bepalen waar je op welk moment bent. Wat je wél kan… Lees verder »

Moritz
1 maand geleden
Reply to  Anique

Bedankt voor de tip. Ik mijn moeder en mijn vader hebben er al vaak over gehad mijn moeder zij altijd nee en dit is haar reden “je vader probeert je over te halen” daar werd ik boos over. Maar we hebben er veel over gediscussieerd maar haar antwoord is nog steeds nee.