Anoniem (14 jaar) in

Boeken, hoe doe ik dat?

Heyy allemaal!
Mijn ouders zijn al best wel lang gescheiden (al zes jaar) en ik heb het altijd ok’e gevonden, want het zijn gewoon nog vrienden en ze wonen ongeveer 10 minuutjes fietsen van elkaar. Alleen nu ga zit ik in de derde en het wordt steeds drukker met school en ik weet niet hoe ik dat allemaal moet doen met mijn boeken, want mijn boeken lijken altijd wel op de verkeerde plek te liggen.. Dit is echt heel irritant en ik weet ook niet hoe ik dit moet oplossen. Ik vind bij een van de twee wonen ook wel weer heftig, want ik heb met allebei een goede band.
Hebben jullie advies?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
5 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
A
A
5 jaren geleden

Hallo Anoniem, Ik herken je probleem! Mijn broertje heeft erover nagedacht om alleen bij mijn moeder te gaan wonen maar ik wilde dit absoluut niet. Ik zit nu in de vierde dus de boeken zijn gelukkig al iets minder geworden maar sjouwen met boeken kan heel irritant zijn. Wat ik weleens doe als ik geen zin heb om al die boeken mee te nemen van het ene naar het andere adres is foto’s maken van het huiswerk en dan (in ieder geval het werkboek) op school laten liggen. Het vragen om een tweede set boeken (online) is inderdaad ook een… Lees verder »

Anoniem
Anoniem
5 jaren geleden

je kan aan je meester of juf vragen of je van alle boeken twee mag want dan heb je geen probleem en ik denk dat de meester en juf het ook wel goed vinden .

veel sterkte !!!!

anoniem
anoniem
5 jaren geleden

hoi anoniem, ik kan je mss niet helemaal helpen want ik zit (helaas) nog maar op de basisschool! maar ik woon ook bij beide en ik ga elke woensdag naar mijn moeder en dan volgende week weer naar mijn vader. Ik zit op voetbal in Enkhuizen en ik zit op school in Enkhuizen en ik wil naar een school in Enkhuizen en mijn vader woont in Enkhuizen, en ik zou best bij hem wilolen wonen maar ik heb bij mijn moeder een zusje van bijna 2 en die kan ik gewoon niet missen dus ik kan gewoonniet kiezen!. maar vroeger… Lees verder »

Femke
Femke
5 jaren geleden

Hi anoniem,

Wat herkenbaar, dat probleem met die boeken! Ik deed het inderdaad altijd op de manier waarop Beau het beschrijft: boeken in mijn kluisje leggen en alleen als ik huiswerk had nam ik ze mee naar huis. Scheelde ook weer een heleboel gesjouw op weg naar school / op weg naar huis.

Het is even wennen, maar uiteindelijk krijg je er handigheid in… 😉

Succes!
Femke

Beau
Beau
5 jaren geleden

Hoi Anoniem, Dankjewel voor je bericht :-). Dat met die boeken is altijd een lastige situatie, zeker als het geen lichte boeken zijn. Waar je voor zou kunnen kiezen is dat je al je boeken op school in je kluisje legt en ze ‘s ochtends uit je kluisje haalt mee naar de verschillende vakken die je hebt. Vervolgens neem je de boeken die je voor bijvoorbeeld huiswerk nodig hebt mee. Een andere aanpak is van te voren op je weekrooster kijken welke vakken je hebt en wat meer plannen wanneer je welke boeken nodig denkt te hebben. Natuurlijk zal dit… Lees verder »