Rowien (18) in

Bijdrage studie vader

hallo, mijn ouders zijn nu al bijna 7 jaar gescheiden. De scheiding verliep niet echt top.. alles draaide om hem, hij had steeds een nieuwe “vriendin” en vroeg om goedkeuring. Ook beloofde hij mij veel namelijk een slaapkamer bij hem, 2x vakantie vieren en 2x verjaardag vieren. Dit is nooit gebeurd want hij had geen huis en ging van de ene vrouw naar de ander. Hij is vaak gaan dreigen enz. Hierdoor had ik veel angst en moest ik naar een psychiator. Na een jaar contact gehad te hebben koos ik ervoor dit niet meer te willen..ik heb nu dan ook al 6 jaar geen contact meer met hem. Toen ik 18 werdt kreeg ik mijn eerste studiefinanciering.. dit zou rond de €400 zijn aangezien mijn vader nooit werk had en mijn moeder arbeidsongeschikt is. Dit bedrag kreeg ik niet omdat mijn vader alweer te veel had verdiend. Dit ging een maandje naar€ 300 en daarna naar €230 . Hierdoor kon ik niet mijn school betaalde en mailde ik mijn vader om financiële hulp, ik kreeg te horen dat dat helaas niet kon omdat hij zelfs niet op vakantie kan. Vandaag kreeg ik weer een herberekening en hoopte ik dat het bedrag omhoog ging maar helaas gaat er weer €100 vanaf. Ik heb hem opnieuw een mailtje gestuurd waarbij ik vraag om een bijdrage van €200 . (Duo zegt eigen bijdrage van het ouder). Hierbij zegt hij opnieuw dat hij het niet kan betalen en wenst gesprek zonder geld zaken Ik heb een mail terug gestuurd waarbij ik aangeef dat t t laatste is wat hij kan doen. Wat kan ik doen om het geld te ontvangen?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
5 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Iris
6 maanden geleden

Lieve Rowien, Wat goed dat je het forum van Villa Pinedo hebt gevonden en hier jouw verhaal wilt delen! Dankjewel daar voor. Wat moet dit een lastige situatie voor jou zijn… Mijn ouders zijn al 9 jaar uit elkaar, 3 jaar geleden ben ik gaan studeren en ben ik in precies dezelfde situatie beland als waar jij nu in zit. Het is ontzettend vervelend. Mijn vader wilde het bedrag dat DUO had berekend ook niet aan mij betalen en DUO vertelde mij dat zij daar niks aan konden doen, omdat het betalen van dit bedrag volgens hen toen niet verplicht… Lees verder »

Vivian
6 maanden geleden

Lieve Rowien, Dank je wel voor jouw berichtje op het forum, wat fijn dat je ons gevonden hebt! Wat een nare situatie zeg. Sowieso zijn geld problemen nooit leuk om te hebben, maar als je dan ook nog in de problemen komt met je school dan is het wel helemaal vervelend. Het lijkt me ook echt heel naar om hier constant weer met je vader over te moeten mailen. Toen ik ging studeren, begon mijn vader zelf over de geldzaken. Daar was ik wel blij mee want ik vond het echt spannend om daar over te beginnen. Eigenlijk is dit… Lees verder »

Rowien
6 maanden geleden
Reply to  Vivian

Hallo, wat fijn om dit te lezen. Het was best moeilijk om het mailtje te beginnen. Ik was bang voor hoe hij ging reageren en wat voor invloed dit ging hebben op mij.. na ongeveer 3 jaar had ik de angsten onder controle, ik had dan ook al even niks meer van hem gehoord of gezien. Toen ik nu weer een antwoord had gekregen kreeg ik het wel weer even moeilijk. Ik werdt/ben boos en verdrietig te gelijk maar ik kan het ook eigenlijk niet zo begrijpen. Ik heb dan ook gelijk weer nachtmerries gekregen die niet willen ophouden… het… Lees verder »

Vivian
6 maanden geleden
Reply to  Rowien

Hoi, wat ontzettend leuk om een reactie te krijgen! Dank je wel hiervoor Ja het lijkt me echt heel moeilijk om dat mailtje te sturen. Ik heb altijd met belangrijke of spannende mailtjes, dat ik lang twijfel en inderdaad me heel erg afvraag wat de gevolgen zijn en hoe iemand reageert. Het is wel heel naar dat je het gevoel hebt dat je weer terug bij af bent. Ik hoop dat het over tijd beter wordt. Hoe vervelend het ook is, ik denk dat het best logisch is dat je er nu daar nu weer last van hebt. Zeker als… Lees verder »

Charlotte
6 maanden geleden

Lieve Rowien, Wat fijn dat jij Villa Pinedo gevonden hebt om je verhaal met ons te delen. Wat je verteld valt allemaal niet mee. Studeren wordt als maar duurder en er wordt steeds meer van leerlingen verwacht. Mijn ouders zijn gescheiden toen ik ongeveer 2 was, mijn vader heeft tot mijn 18e kinderalimentatie betaald aan mijn moeder. Daarna heeft hij het tot mijn 21e direct aan mij betaald. Van mijn moeder en stiefvader kreeg ik altijd zakgeld maar daar hielden ze juist mee op toen ik 18 werd. Ik moest toen ook mijn eigen studie gaan betalen en omdat mijn… Lees verder »