Rinnie (16) in

Bijdrage ouders school

Hoii, Mijn moeder krijg van mijn vader geld voor school, kleding en eten enzo maar nu heb ik een laptop voor mijn studie nodig alleen heeft de school best veel eisen en mijn moeder wil maar €500 uitgeven. Nu kan ik geen laptop vinden voor de geld maar ze wil niet meer betalen omdat ze volgens haar daar niet genoeg geld voor heeft maar ze gaat wel ik haar eentje 4x in het jaar 2 weken naar Turkije op vakantie. Ze heeft mijn vader gevraagd om mee te betalen aan mijn laptop maar officieel hoeft hij dat niet te doen en ik wil ook niet dat hij dat doet want hij geeft al meer geld aan mijn moeder dan dat moet. En ik heb het idee dat ze wel genoeg geld heeft omdat ze zo vaak op vakantie gaat. Maar toch blijft ze weigeren meer te betalen voor mijn laptop. Nu inmiddels is mijn studie al 2 weken begonnen en heb nog steeds geen laptop en loop dus als achter met huiswerk. HELP wat moet ik hier aan doen? Want als het aan mijn moeder ligt dan heb ik over een jaar nog steeds niks.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Sanne
10 maanden geleden

Hoi Rinnie, Welkom op het forum! Wat goed dat je je vraag heb gesteld. Je zegt dat je niet wilt dat je vader meebetaalt aan je laptop, omdat hij meer geld geeft aan je moeder dan dat moet. Ik snap dat je hiermee bezig bent, vooral omdat je jouw moeder bijvoorbeeld wel 4 keer in het jaar 2 weken op vakantie naar Turkije ziet gaan. Ikzelf was vroeger ook (en nu soms nog steeds) heel erg bezig met het geld dat mijn ouders aan mij uitgeven. Ik kan me er soms schuldig over voelen als ik weet dat ze bijvoorbeeld… Lees verder »

Maran
10 maanden geleden

Hoi Rinnie,

Is het een idee om te kijken naar een tweedehands laptop? Sommige worden maar heel kort gebruikt en bevinden zich nog in goede staat daardoor. Ook zijn er computerwinkels waar tweedehands laptops worden verkocht die helemaal zijn nagekeken en zonodig een upgrade hebben gehad. Verder zou je eens op school kunnen vragen bij jouw mentor of de gestelde eisen niet iets lager kunnen. Misschien kan hij/zij helpen om een laptop te vinden die zowel aan de eisen voldoet (of heel dichtbij komt) en binnen het budget van je moeder past. Veel succes met je studie.