Charlotte (15) in

Bij wie wil ik wonen?

Hi,

Mijn ouders zijn denk ik net 5 maanden gescheiden. Enkele dagen terug hoorde ik van mijn ouders dat er een rechtszaak komt tussen mijn ouders over 2 weken. Daarin wordt besloten bij wie mijn broers en ik gaan wonen. Eigenlijk weet ik zelf nog niet eens helemaal bij wie ik wil wonen. Mijn ouders willen dat ik bij mn moeder ga wonen, en denken ook dat ik dat graag wil. Telkens wanneer ik tegen mijn moeder zeg dat ik bij mijn vader wil wonen, wordt zij boos. Tegen mijn vader heb ik het nog niet gezegd, want ik ben bang voor zn reactie. Deze situatie geeft mij erg veel stress. Iemand tips?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Nisa Sahin
4 maanden geleden

Hoi Charlotte,
Ja ik snap het wel. Mijn ouders zijn ook gescheiden en ik mag binnenkort ook kiezen. Ik zou het gewoon tegen je vader zeggen. Ik bedoel het is jou keuze. Ik wil ook bij mijn moeder wonen en dat zeg ik ook tegen mijn vader. Zijn reactie was eerst best boos, maar daarna begreep hij het wel. Maar als het het ECHT niet durft te vertellen dan moet je maar wachten tot je mag kiezen.

Zoë
4 maanden geleden

Hi Charlotte het is helemaal niet leuk om gescheiden ouders te hebben dus ik zal bijvoorbeeld dan vragen of jullie niet van ouder kunnen wisselen

Lotte
5 maanden geleden

Hoi Charlotte! Wat goed dat je het forum hebt gevonden en dat je dit met ons wilt delen. Wat rot dat je ouders een rechtszaak starten. Het is helemaal niet erg om nog niet te weten bij wie je wilt wonen. Toen mijn ouders gingen scheiden wist ik het ook niet… Ik kon zelf geen keuze maken en ben toen samen met mijn zus iedere week van ouder gewisseld. Tot op een moment dat ik dacht, ik wil bij mijn moeder blijven wonen! We hebben dat uiteindelijk ook zo naar elkaar uitgesproken. Dat vond ik wel erg lastig. Ik had… Lees verder »