Jan Joost (11) in

Bij papa naar school

Ik woon de ene week bij mijn moeder en de andere week bij vader. Ik moet volgend jaar naar de middelbare. Ik wil dit bij mijn vader doen, ik heb daar meer broertjes en zusjes waarmee ik naar school wil, de school vind ik ook leuker. Mijn ouders wonen 15 min. BIJ Elkaar vandaar. Mama in nederland. Papa in Duitsland aan de limburgse grens.Mijn moeder had me beloofd dat ik mocht gaan, maar verbied het mij nu. Mijn moeder luistert niet, ik wil niet bij haar naar school, ik word gepest, mijn moeder weet dat, ik wil naar een andere school dan wat mijn moeder wil. Ik wil echt naar mijn vader in Duitsland, de schooldagen zijn ook korter dus kan ik ook bij mijn moeder nog met vrienden spelen. Mijn moeder heeft gezegd dat het mocht, ik had mij er op verheugd. al heel lang en nu mag het niet meer, wat moet ik doen? Wie gaat kiezen? En als naar de rechter gaat, luistert die naar mij? Ik word in juli pas 12. Maar wil wel eerder weten waar ik heen moet .

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
LydiaKaylee Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Lydia

Ik had bijna hetzelfde, alleen woonde mijn moeder in Duitsland en mijn vader in Nederland. Mijn moeder verhuisde na de scheiding naar Duitsland ik deed in Nederland nog de basisschool. Mijn ouders wonen 2 dorpen naast elkaar, alleen in een ander land. Ik kwam dus al jaren in Duitsland en toch wou mijn vader niet dat ik er naar school ging . / middelbare school. Er kwam een rechtszaak, ik was 11, ik was bang dat de rechter mij niet wou horen, maar gelukkig wel. Ik heb gezegd dat ik naar Duitsland wou , mijn vader dacht dat ik het… Lees verder »

Kaylee

Hoi Jan Joost, Wat dapper en goed dat je je verhaal met ons wilt delen. Knap dat je zo goed weet wat je wilt, maar wat een ontzettend vervelende situatie zeg! Ik snap dat dit heel lastig voor je is. Ik heb zelf niet meegemaakt dat ik niet naar een bepaalde school mocht, maar er waren wel andere dingen die ik niet mocht van mijn ouders, zoals sporten en uitjes. Wat mij heel erg heeft geholpen is dat ik, samen met mijn mentor, een brief heb geschreven naar mijn ouders waarin ik aangaf wat ik wilde en vooral waarom ik… Lees verder »