Bram (16) in

Bij moeder wonen

Hoi,

Ik heb dus net als de meesten op dit forum gescheiden ouders. Nu vind ik het eigenlijk veel leuker bij mijn moeder en vind ik het eigenlijk totaal niet leuk bij mijn vader. Mijn vader woont ook verder weg van mijn beste vriend en van mijn school. Ik ben er inmiddels ook wel achtergekomen dat ik voor mezelf veel liever bij mam wil wonen, i.p.v. de week-om-weekregeling die we nu hebben te hanteren. Nu ben ik namelijk de ene week bij mam en de andere week bij pap. Desondanks de afstand tot school etc. voel ik me bij mijn vader ook niet helemaal op mijn gemak, terwijl ik dit bij mijn moeder wel heb. Het is dus niet alleen dat eerste wat me dwarszit.

Nu heb ik het probleem dat ik het eigenlijk niet kan maken (voor mijn gevoel) om simpelweg tegen mijn vader te zeggen dat ik eigenlijk alleen nog maar bij mijn moeder wil wonen. Ik weet dus ook niet hoe ik mijn vader kenbaar kan maken dat ik eigenlijk meer (of alleen maar) bij mijn moeder wil zijn. Ik hoop dat iemand mij hiermee kan helpen!

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
7 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
lente
6 maanden geleden

hee bram, zelf herken ik dit ook. ik voel me veel meer op mijn gemak bij mn moeder en vind het daar ook veel gezelliger dan bij mn vader. mn vader en mijn moeder weten allebei dat ik liever bij mn moeder wil gaan wonen, alleen mijn vader wil dit niet. ik heb hier de regel dat ik steeds twee weken bij mn moeder ben en dan weer twee weken bij mn vader enzovoort. zelf weet ik ook niet goed wat ik nu moet doen omdat ik en mijn moeder allebei niks kunnen doen.

Dieta
6 maanden geleden

Hoi Bram, Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 11 was, mijn vader had toen al een nieuwe vrouw. Zij was erg jaloers en omdat mijn vader daar niet tegenin durfde te gaan kwam hij nooit bij mijn moeder waar mijn broer en ik woonden. Dit terwijl mijn vader maar 1 straat verder woonde. Mijn broer en ik werden door mijn vader geforceerd om 2x onze verjaardag te vieren , 2x kerst en als we met oud en nieuw niet langs kwamen werd er scheef gekeken. Toen ik 16 was heb ik geprobeerd hier tegen in verzet te gaan en ging… Lees verder »

Noa
Noa
6 maanden geleden

Heyy, ik vind het ook veel fijner bij mijn moeder! Mijn vader zie ik een keer per week, soms twee keer, en dan gaan we naar het strand en zo. Dat kan je ook doen! Als ik jou was zou ik je vader uitleggen waar je mee zit en samen kijken hoe het verder kan, bijv. dat je elk weekend een dag naar hem toe gaat of een paar keer na school even gaat kletsen… zoiets! Als je gewoon zegt hoe je je voelt, kan hij daar eigenlijk niet boos om worden. Misschien vind hij het wel moeilijk, maar dat… Lees verder »

Quinty
6 maanden geleden

Hoi Bram,  Fijn dat je het forum hebt gevonden en een vraag stelt! Ik kan me goed voorstellen dat je het moeilijk vind om tegen je vader te zeggen dat je liever niet zo vaak meer wil komen. Het is ook lastig om zoiets tegen je ouders te zeggen en ik snap dat je het voor je gevoel niet kan maken.  Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 2 was. De regeling bij mij was dat ik om het weekend naar mijn vader zou gaan. Dit heb ik tot mijn elfde of twaalfde gedaan en toen wilde ik niet meer naar… Lees verder »

Bodi
6 maanden geleden

hoi Bram ik zelf heb jouw probleem niet….. maar ik ga proberen je te helpen je kan zeg maar heel soms bij je vader langs gaan maar dan wordt hij mischien alleen maar verdrietiger ik zelf ken jouw vader natuurlijk niet maar ik heb mischien nog een oplosing
je kan je vader stap voor stap beetje bij beetje je onderwerp vertellen als dit niet helpt hoop ik dat je beteren reacties krijgt Doei Bram……..

Manon
6 maanden geleden

Hey lieve Bram, Wat goed dat jij het forum hebt gevonden en wat knap dat je je verhaal zo durft te delen. Dit klinkt zo herkenbaar voor mij. Toen ik 18 was wilde ik ook liever bij mijn moeder wonen dan bij mijn vader. Ik voelde mij bij mijn vader totaal niet thuis en had het altijd veel gezelliger bij mijn moeder. Ik heb dit heel lang niet aan mijn vader durven de vertellen en verzon steeds smoesjes om niet naar hem toe te moeten. De ene keer was ik ziek, de andere keer had ik het druk met werk… Lees verder »

Lisa
6 maanden geleden

Hoi Bram, Wat goed dat je je weg naar het forum hebt gevonden. Het lijkt mij ontzettend lastig om in deze situatie te zitten. Ik heb zelf ook twijfels bij wie ik eigenlijk wil wonen. Zelf woon ik volledig bij mijn vader en ben ik om de week twee dagen bij mama. Ook ik merk dat ik mij bij mama prettiger voel, ik snap dus goed hoe jij je kunt voelen nu. Je geeft aan dat je je bij je moeder prettiger voelt en dat je liever daar bent. Ik snap heel goed dat je niet zomaar bij je vader… Lees verder »