Sophie (14) in

Bij mijn vader wonen

Hoi! mijn ouders zijn al 4 jaar gescheiden, en we doen al 4 jaar co-ouderschap. ik ga om de 2 en halve dag naar mijn vader en dan weer naar mijn moeder. maar ik wil dat niet meer. ik wil bij mijn vader wonen. met mijn moeder is het niet gezellig en met mijn vader heb ik wel een conectie. ik zit hier al heel lang aan te denken want ik wil op 1 vaste plaats wonen. ook is het bij papa dichter bij school en leuker. ik moet om de 2 dagen mijn koffer in pakken en dat is niet leuk meer. wat moet ik doen? mag ik dit op mijn leeftijd wel zeggen en heb ik daar recht op? en zo ja, hoe pak ik dat aan?
ps mijn broer van 18 waar ik beste vrienden mee ben woont ook bij mijn vader en heeft hetzelfde gedaan, daarom wil ik mama ook niet kwetsen op een of andere manier. maar ik wil wel graag meer bij pim (mijn broer) zijn. sorry dat het zo lang is!
grt sophie

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Melissa
9 maanden geleden

Hii lieve Sophie Wat goed dat je ons hebt gevonden en dat je je vraagt stelt op het forum. Je vertelt dat je graag langer/meer bij je vader wilt wonen, maar je wilt je moeder hier niet mee kwetsen. Ik denk dat je altijd mag uitspreken wat je voelt en in dit geval bij wie je graag wilt wonen. Maar ik begrijp ook goed dat het lastig is, omdat je je moeder niet wilt kwetsen. Mijn ouders hadden in het begin van de scheiding ook een verdeling gemaakt bij wie ik wanneer woonde, maar na een paar jaar wilde ik… Lees verder »

Jazz
10 maanden geleden

Hallo lieve Sophie, Bedankt voor je vraag op het forum. Als ik het goed begrijp wil je bij je vader gaan wonen en wil je weten of je er recht op hebt om hier over mee te beslissen. Ook lees ik dat je je moeder niet wilt kwetsen. Ik zelf had ook de wens om bij mijn vader te wonen, ik voelde me meer op mijn gemak bij hem. Ik heb rustig tegen mijn ouders verteld dat ik dit graag wilde en gelukkig ben ik hier in gehoord. Toen ik eenmaal bij mijn vader woonde vond ik het ook een… Lees verder »