Nina (16) in

Bij een ouder wonen

hey,

Mijn ouders zijn sinds mij 4de gescheiden. Mijn ouders woonden toen een straat van elkaar. Mijn vader en moeder kregen beide een relatie. De vrouw van mijn vader kwam van een andere plek maar is bij ons ingetrokken. Na een paar jaar miste zij de plek waar ze vandaan kwam. Toen hebben mijn vader en zijn vrouw een huis gekocht in de plek waar zij vandaan kwam. Ik was toen 14 jaar, werd bijna 15. Het huis was 20 km verder dan waar we eerst woonden. In het begin was het wel makkelijk omdat we net allemaal thuis kwamen te zitten. Dus het ‘normale leven’ was even weg dus het was moeilijk te zien hoe het zou zijn. Toen het allemaal weer een beetje werd zo als het voor corona was, begon ik pas te zien en te merken dat ik het best moeilijk vind. Ik voel me op geen een plek meer thuis en kom daardoor niet tot rust. Ik mis een plek waar ik aan school kan werken, niet de hele tijd je spullen heen en weer moeten meenemen. En net geland zijn en weer weg naar een andere plek moeten gaan. En een afstand die ik naar school moet fietsen. Ik wil erg graag bij een ouder gaan wonen en heb daar al heel lang en goed over nagedacht. Alleen ik weet niet hoe dat moet zeggen want mijn zus heeft een paar geleden dit ook gedaan en nu heeft ze geen contact met mijn moeder. Ik ben bang dat ik iemand kwets terwijl dat niet bedoeling is.

Groetjes Nina

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Elien
12 dagen geleden

Lieve Nina Wat goed dat je ons forum hebt gevonden. Welkom. Ik kan heel goed begrijpen dat het absoluut geen fijn gevoel is om je nergens meer echt thuis te voelen. Ik herken dat gevoel heel erg. Na de scheiding voelde ik mee ook nergens meer thuis. Ik was een zwerver tussen 2 huizen. Ik had het gevoel dat ik constant bezig was met mijn koffer in en uit pakken. Ik wou heel graag terug een plekje waar al mijn spullen gewoon terug samen waren zonder dat ik over en weer moet omdat ik iets vergeten was. Ik heb dit… Lees verder »

Maartje
23 dagen geleden

Hoi Nina! Wat goed dat je ons gevonden hebt en je vraag stelt! Ik herken mijzelf zo in jouw verhaal en ik snap volkomen hoe jij je voelt. Ik was 12 toen mijn ouders gingen scheiden. Ze bleven beide in hetzelfde dorp wonen (en daar wonen ze nu nog) zodat ik en mijn zusjes zo veel mogelijk ons normale leven konden behouden qua school, sport en vrienden. Maar het was ook een gedoe om elke keer 2x per week je spullen te pakken en op en neer te gaan. Het voelde dan vaak alsof ik ging logeren bij mijn eigen… Lees verder »

Fardau
23 dagen geleden

Lieve Nina, Wat goed dat jij jouw verhaal hier hebt verteld! En wat een vervelende situatie, ik snap jou helemaal. Mijn ouders wonen gelukkig niet ver uit elkaar, maar ik herken jouw gevoel heel erg dat wanneer je net geland bent, je weer naar de andere ouder moet. En al dat gesjouw met spullen, ik vind dat ook altijd heel vervelend. Wij hadden altijd de omgangsregeling dat we elke week op donderdag bij mijn vader sliepen, en dan de ene week bleven we dan het hele weekend en de andere week alleen de donderdag op vrijdag. Maar na een aantal… Lees verder »