Mila (9) in

Begrijpen dat het moeilijk is

Ik ben Mila en ik ben 9 jaar oud. Toen mijn ouders gingen scheiden was ik nog maar 1 jaar oud (bijna 2). Ik vind het moeilijk dat mijn ouders zijn gescheiden, maar ook dat ik geen herinneringen heb aan de tijd daarvoor.
Mijn vader wees mij op deze website en dit is de eerste keer dat ik hier kijk. Ik wil graag weten of andere kinderen het ook moeilijk vinden dat hun ouders zijn gescheiden. Soms voelt het alsof andere kinderen niet begrijpen dat het moeilijk is als je ouders zijn gescheiden.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
6 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Cor
Cor
24 dagen geleden

Hallo,ik ben Cor.ik heb het zelfde meegemaakt als jou alleen ik was 0 (bijna 1).trouwens, die laatste zin snap ik helemaal.En slim van je vader.

Sophie
1 maand geleden

Lieve Mila, Wat fijn dat je via je vader op het forum terecht bent gekomen! Super goed dat je je vraag stelt! Ik herken mij heel erg in jouw verhaal. Toen mijn ouders gingen scheiden was ik net 8 jaar. Het was lastig om hier met vriendinnetjes over te praten, omdat hun ouders nog bij elkaar waren. Hierdoor begrepen ze mijn emoties dan ook niet altijd even goed. Wat mij toen heel erg heeft geholpen is om er juist veel over te praten. Hoe meer verhalen ik ze vertelde, hoe beter ze het begrepen. Ik vertelde bijvoorbeeld over dat ik… Lees verder »

Mila
1 maand geleden
Reply to  Sophie

Bedankt voor je reactie Sophie. Met je tips ga ik wat doen!

Annabelle
1 maand geleden

Ik herken dat

Isabelle
Isabelle
1 maand geleden

Hi Eva, wat fijn dat je vader je deze website heeft laten zien. Met jouw vraag ben je hier op een goede plek beland. Het is super lastig wanneer je ouders gescheiden zijn. Maar inderdaad voor mensen om ons heen waarvan de ouders nog bij elkaar zijn, is het vaak moeilijk te begrijpen. Ik merkte ook dat mijn vriendinnen mijn situatie niet snapte. Wat bij mij heeft gewerkt, is om vaak te vertellen over hoe ik mij voelde in bepaalde sitauties rondom mijn gescheiden ouders. Bijvoorbeeld over hoe ik sinterklaas moest vieren in twee huizen. Ook kan ik mij heel… Lees verder »

Mila
1 maand geleden
Reply to  Isabelle

Hoi Isabelle,
Dank je wel voor jouw reactie en tips. Ik weet dat mijn ouders een fotoboek hebben van hun trouwen. Die ga ik eens bekijken.
Groeten Mila