Anoniem (19) in

Band met mijn moeder

Hi,

Mijn ouders zijn een paar maanden uit elkaar. Ik heb altijd een goede band met mijn moeder gehad, mijn moeder woont nu ergens anders. Mijn moeder werkt geen vaste dagen en kan zo maar opeens 9 dagen werken. Ik wil graag uitvogelen hoe ik mijn aandacht kan verdelen onder beide ouders. De laatste tijd heb ik het idee dat mijn moeder geen zin meer heeft in het contact met mij, zij werkt altijd, vraagt niet of ik langs kom en als ik langs kom dan werkt zij en zit ik alleen in dat huis? Ik deed vroeger nooit zovaak leuke dingen samen met haar, zoals lunchen of een keer de stad in, maar ik had verwacht dat zij de band met mij wel zou willen behouden. Ik probeer zo erg mijn best te doen, zoals een scooter aanschaffen zodat ik niet afhankelijk ben van mijn vader die mij bijvoorbeeld moet brengen naar mijn moeder of zelf fietsen, dit is namelijk iets te ver vind ik persoonlijk. Mijn moeder date wee met iemand en met diegene is ze in drie weken tijd vijf keer uiteten geweest, terwijl ze daar voorheen nooit iets van wilde? Ligt dit aan mij?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Kevin
7 dagen geleden

Hi Anoniem, Wat fijn dat je de weg naar Villa Pinedo hebt weten te vinden en wat dapper dat je jouw verhaal en vraagt met ons durft te delen. Ik kan me voorstellen dat je niet goed weet hoe je hier mee om moet gaan. Het lijkt me erg ingewikkeld!! Mag ik eerst vragen hoe het met jou gaat? Heb je zelf wel nog zin, tijd en energie om te investeren in de relatie met je moeder? Hoewel het bij mij een beetje anders ging, herken ik wel wat je zegt. De band tussen mij en mijn vader is ook… Lees verder »

Esther
7 dagen geleden

Hoi Anoniem! Ik las jouw verhaal en wil er ook graag nog even op reageren! Het aller belangrijkste wat ik je mee wil geven is dat jij kind bent van jouw gescheiden ouders en ook kind mag blijven! Ik herken heel erg wat je zegt dat je het allemaal zo graag goed wil doen en graag contact wil houden met beide ouders. Onthoud goed dat het nooit jouw schuld is en jij als kind ook recht hebt op aandacht van allebei je ouders! Je bent niet verantwoordelijk voor het regelen wanneer ze jou zien, zij zijn als ouders verantwoordelijk. Ze… Lees verder »

Tanja
Tanja
9 dagen geleden

Hey lieve anoniem! Wat goed dat je je zorgen durft te delen hier! Ik begrijp echt super goed wat je bedoeld. Ik deed eigenlijk ook nooit iets met mijn moeder, en bleef daarom dus ook bij mijn vader wonen, omdat we alles samen deden. In het begin vond ik het heel moeilijk dat ik geen structuur in mijn week had en als ik vroeg of ik kon komen eten op het laatste moment kreeg ik heel vaak “nee” te horen. Omdat ze dan al andere plannen had of moest werken. Ik heb er toen heel goed over gepraat en we… Lees verder »