Amber (21) in

Angst vriend verliezen

Hoi, ik ben Amber en ik ben 21 jaar oud. Ik kreeg precies 2 jaar geleden te horen dat mijn ouders gingen scheiden. Dat kwam als een enorme schok, maar ik wil dat ze allebei gelukkig zijn en voor mijn gevoel heb ik dat geaccepteerd. Zij waren altijd mijn voorbeeld; dat liefde voor altijd is en ik was dan ook erg trots dat ze al 27 jaar (gelukkig?) samen waren. Daar hield ik mij erg aan vast merk, ik nu. Ik ben inmiddels 3 jaar samen met mijn vriend en ik merk dat ik steeds meer de angst heb om hem te verliezen en hier erg verdrietig van wordt. Hij is oprecht de liefste en het beste vriendje dat ik mij kan wensen. Aan onze relatie ligt het niet, dat weet ik zeker. Ik heb uit de scheiding gehaald dat communicatie the key is om je relatie goed te behouden en communiceren doen wij dan ook over alles. Ik ben alleen bang dat door mijn angst om hem te verliezen ik hem straks echt verlies, ook al vindt hij dat dit helemaal niet aan de orde is. Ik denk dat ik de scheiding van mijn ouders projecteer op mijn eigen relatie. Misschien dat ik hun scheiding toch niet helemaal heb geaccepteerd.. Mijn vraag is of iemand mij kan helpen met het loslaten van de angst om mijn vriend te verliezen, zodat ik gewoon kan genieten van de tijd die ik samen met hem spendeer zonder mij zorgen te maken over de toekomst.
Mijn dank is groot
Mvg,
Amber

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Nicole
9 maanden geleden

Hi lieve Amber, Bedankt voor jouw bericht hier op het Forum. Echt zó ontzettend goed, knap en dapper dat je dit hier deelt, vind Ik echt tof, dankjewel! Je verteld dat jouw ouders 2 jaar geleden uit elkaar gingen. Voor jouw gevoel heb jij dit geaccepteerd. maar zij waren wel altijd jouw voorbeeld van ware liefde. Ik denk een beetje uit jouw bericht te halen dat de scheiding van jouw ouders er bij jou voor heeft gezorgd dat jij nu bang bent om jouw vriend te verliezen. Onbewust dan natuurlijk. Klopt dit? Je verteld dat je nu steeds vaker merkt… Lees verder »

Evelien
10 maanden geleden

Lieve Amber, Wat fijn dat jij je verhaal durft te uiten op het forum. Ik vind het erg dapper van je! Je vertelt dat je bang bent om je vriend te verliezen, door de scheiding van je ouders. Ik herken echt precies wat jij vertelt. Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 8 was en ik dacht dat ik daar helemaal overheen was. 2,5 jaar geleden heb ik een relatie gekregen met mijn hele lieve vriend. Toen pas merkte ik hoeveel problemen ik nog had door de scheiding van mijn ouders. Ik was bang dat mijn vriend bij mij weg zou… Lees verder »