Logo Villa pinedo small
Logo Villa pinedo small

Als mijn ouders ruzie maken, zit ik er altijd tussen

Romée, 14 jaar

Mijn oudersGedachten en gevoelensRuzieWat de f@#ck?!
Altijd als mijn ouders ruzie maken, zit ik er altijd tussen, het geeft me vaak een gevoel als of ik een kant moet kiezen wat ik helemaal niet wil. Heeft iemand tips voor mij?
OF

Reacties (4)

Lena

12 jaar

4 maanden geleden

Dat is inderdaad vervelend. Mijn ouders doen dat ook veel ik ben nu 1 jaar gescheiden. Ik luister muziek waar ik me in begrijp

0

Kiki

24 jaar

4 maanden geleden

Hi lieve Romée, wat vervelend dat je het gevoel hebt dat je tussen je ouders moet kiezen als ze ruzie hebben. Ik kan me nog herinneren dat mijn ouders ook veel ruzie maakte en ik ook datzelfde gevoel had. Weet dat je hierin niet alleen bent! Heel veel kinderen hebben het gevoel dat ze moeten kiezen tussen hun ouders. Ik wil je laten weten dat dit absoluut niet hoeft. Jij mag van je papa en mama houden. Je hoeft nooit te kiezen voor één van de twee. Begrijp ik uit je berichtje goed dat je er vaak bij bent als je ouders ruzie hebben? Het is nooit fijn om erbij te zijn als je ouders ruzie hebben. Ik kan me voorstellen dat je daar ook verdrietig van word. In je berichtje vraag je om tips. Het kan enorm spannend zijn, maar mij heeft het geholpen om bij mijn ouders aan te geven hoe ik me voelde. Ik heb benoemd dat ik het gevoel had dat ik voor één van hun moest kiezen en dat ik daar verdrietig van werd. Doordat zij dit wisten, konden ze er rekening mee houden. Zou dat ook iets voor jou kunnen zijn? Ik stuur je veel kracht en liefde toe. Dikke knuffel voor jou! Liefs, Kiki

0

Fleur

26 jaar

4 maanden geleden

Hey Romée, wat ontzettend rot dat je het gevoel hebt dat je een kant moet kiezen. Dat voelt vast niet fijn! Goed dat je dit hier durft te delen en om tips vraagt!

Allereerst wil ik je graag vertellen dat je absoluut geen kant hoeft te kiezen. Jij bent een kind van je beide ouders en mag van beide ouders evenveel houden. Of ze nou ruzie met elkaar maken of niet.

Zou het kunnen helpen om er met hen over te praten? Zou je aan ze durven te vertellen dat je dit gevoel hebt? Misschien hebben je ouders niet in de gaten dat jij hier zo'n last van hebt. Ze houden vast heel veel van jou en willen niet dat jij je zo voelt.

Mocht je dit te spannend vinden, kun je het misschien ook in een brief schrijven en deze aan je ouders geven. Zo kun je wel je gevoel delen, maar hoef je het niet hardop uit te spreken tegen ze. Dit kan het misschien wat makkelijker voor je maken.

Liefs, Fleur

0

Lenne

0

3 maanden geleden

Hey Romee, ik snap hoe jij je voelt. Mijn ouders waren ook zo. Ik heb tussen mijn moeder en vader in gestaan als er iets geregeld moest worden qua afspreken met mijn vader. Omdat mijn vader altijd boos wordt. In die tijd tijd heeft muziek me er echt door heen geholpen. Ook bezig zijn met dingen terwijl je muziek luistert. Bijvoorbeeld tekenen of dansen op de muziek. Naarmate je ouder wordt werken andere dingen wel beter. Een teamsport namelijk. Ik heb daar namelijk mij boosheid en verdriet in gelaten. Jij bent namelijk niet degene om daar tussen te staan, omdat het allebei je ouders zijn. Je houdt van ze en wil ze allebei niet kwijt. En ze houden ook van jou. Geloof me. En je bent ook belangrijk voor hun. Vergeet dat nooit.

Ik hoop dat je dit een beetje geholpen heeft. En ik hoop ook voor je dat het beter wordt voor je.

Groetjes Lenne

0

respond to letter