Nadia (20) in

Alimentatie ontvangen

Beste lezer,

Al een aantal jaar ontvang ik mijn alimentatie zelf, ik denk zo’n 3 jaar nu. Het probleem is alleen dat mijn vader soms een maand niet betaalt en ieder jaar vergeet hij weer de verhoging goed door te voeren. Ik heb al een overzicht voor hem gemaakt met welke maanden ik nog mis en wat hij dus niet/te weinig heeft overgemaakt. Iedere keer zegt hij dat het wordt geregeld, maar nu ook weer vraag ik een aantal maanden naar het geld van de maand Mei en heb ik nog steeds niks ontvangen. Het is iedere keer zeggen dat hij alles (ook van 2018) wat mist overmaakt, maar het echt doen ho maar. Zelf wil ik eigenlijk niet het geld laten terugvorderen door bijv het NLAI en het persoonlijk met hem oplossen. Inmiddels weet ik alleen niet meer hoe, de enige keren dat ik hem spreek gaat het namelijk altijd ook weer over de alimentatie. Ik hoop dat iemand tips heeft.

Groetjes,

Nadia

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Odette
1 jaar geleden

Lieve Nadia, Wat goed dat je dit deelt met ons! Ik begrijp wel een beetje wat voor een vervelend gevoel het oplevert. Het is erg vervelend als je vader niet regelmatig het geld overmaakt, vooral als je het nodig hebt. Zelf maakte mijn vader in principe het geld regelmatig over, alleen trok hij soms onverwacht kosten van de alimentatie af die hij niet vooraf had aangekondigd. De laatste tijd gaat dat beter, omdat ik goed met hem heb gepraat over hoe stressvol dat kan zijn. Je hebt er denk ik heel goed aan gedaan om reminders te sturen en een… Lees verder »

Hilde
1 jaar geleden

Lieve Nadia, Wat een moeilijke situatie! Ik snap zeker dat dit lastig voor je is. Ik heb ook problemen gehad met mijn vader en financiën. Hoewel hij altijd wel op tijd betaalde heeft hij de laatste jaren steeds vaker gezeurd over hoe hij wilde stoppen met betalen en dit vond ik altijd erg stressvol. Ik vind het echt super knap dat je al zo veel werk hebt gedaan om alles te regelen. Aan de andere kant is het ook heel jammer, want het hoort helemaal niet jouw taak te zijn om dit allemaal te regelen! Je ouders zouden dit moeten… Lees verder »

Renée
1 jaar geleden

Hoi lieve Nadia, Super tof dat je het forum van Villa Pinedo hebt gevonden en dat je je vraag aan ons durft te stellen! Financiële zaken zorgen altijd voor een hoop gedoe hé! Ik heb niet precies hetzelfde meegemaakt, maar ik begrijp je wel een beetje. Toen mijn ouders besloten uit elkaar te gaan, hebben zij onderling besproken hoe ze het zouden doen met de alimentatie. Zo hadden wij de regel dat wij totdat wij 23 jaar waren (en klaar zouden zijn met studeren) maandelijks van iedere ouder een bedrag zouden krijgen. Mijn moeder regelde dit voor mijn zus en… Lees verder »