Diede (23) in

Afstand van mijn vader

Ik wil afstand nemen van mijn vader maar merk dat ik hem “zielig” vind, ondanks de nare ervaringen die ik heb. Hoe kan ik voor mezelf kiezen/mee omgaan?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Lynn
5 dagen geleden

Gescheiden ouders

Iris
28 dagen geleden

Lieve Diede, Ik ben net als jij een 23 jarige met een ingewikkelde relatie met mijn vader. Ik vind het heel goed van je dat je om hulp vraagt! dit soort dingen kunnen namelijk heel lastig zijn om in je eentje te moeten oplossen. Het klinkt misschien makkelijk, maar soms is het ook best goed aan te voelen: wat zegt je hart? Je hoofd heeft vaak tientallen redenen om wel of geen contact te houden met je vader en die redenen kunnen allemaal valide zijn! Toch kunnen sommige redenen voor jou zwaarder wegen dan anderen. en dat is goed. De… Lees verder »

Nirvana
28 dagen geleden

Hi Diede, Gezien je leeftijd sta je aan het begin van een volwassen leven. Hierbij hoort het soms om dingen of personen los te laten. Om op die manier verder te kunnen met je eigen leven. Ik ben in middels 27 jaar en heb een paar jaar terug ook afstand gedaan met mijn vader. Toen verliep het contact weer goed. Maar vorig jaar heb ik opnieuw afstand genomen, omdat het contact niet wederzijds kwam. Soms is het nodig om even afstand te nemen. Wellicht dat je over een paar maanden of over enkele jaren wel weer contact wilt met je… Lees verder »

Bo
Bo
28 dagen geleden

Hey Diede, wat goed dat je het vraagt! Een aantal jaar geleden zat ik in een soortgelijke situatie met mijn vader. Ik gaf heel veel om hem en vond het heel moeilijk om afstand te nemen, omdat ik me toch een soort verantwoordelijk voor hem voelde. Ondanks dat ik het niet fijn vond met mijn vader en hierdoor niet heel lekker in m’n vel zat, bleef ik gaan. Ik vond het net als jij zielig. Als ik terugkijk naar die tijd vind ik het jammer dat ik niet eerder wat afstand had genomen. De afstand deed mij én de band… Lees verder »