Sanne (22) in

Afscheid nemen van ouderlijk huis

Hii,

Mijn ouders zijn ongeveer een 1,5 jaar geleden gescheiden. Ik was zelf 21 toen mijn ouders het me vertelden en dit kwam ook op deze leeftijd nogal heftig binnen. Vooral het feit dat mijn moeder er zo casual over sprak vond ik raar. Anyway, over een week wordt het huis waar ik heel mijn leven (tot mijn studententijd) in heb gewoond verkocht. Ik merk dat ik dat lastiger vind dan verwacht. Heeft iemand hier ervaring mee of tips over. Ik heb vooral het gevoel dat ik er rationeel naar moet kijken (wetende dat mijn ouders nu allebei gelukkiger zijn), maar dit lukt niet altijd…..

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Iris
1 maand geleden

Lieve Sanne, Wow, wat herkenbaar! Allereerst vind ik het heel jammer om te horen dat je hiermee zit. Maar wel totaal begrijpelijk. Mijn moeder is na de scheiding (5 jaar geleden) in mijn ouderlijk huis blijven wonen, maar heeft laatst verteld dat ze graag wil gaan verhuizen, omdat ze met haar nieuwe partner in een nieuw huis samen iets wil opbouwen. Natuurlijk kan ik hier rationeel over nadenken en dat dan compleet begrijpen, maar ik blijf wel haar kind met gevoelens, hele waardevolle gevoelens over dat huis! Dat mijn moeder nu veel met mijn deelt over het huis omdat ik… Lees verder »

Saar
1 maand geleden

Hey Sanne, Fijn dat je het forum gevonden hebt! Zelf heb ik dit ook gehad en voor mij ook herkenbaar. Ik was dan wel een stuk jonger dan jij, maar ik ervaar dit op het moment opnieuw. Een huis waar je je hele leven of voor een lange tijd hebt gewoond verlaten… Dit voelt heel gek. Aan de ene kant is het “maar” een huis. Iets van steen wat niet leeft. Aan de andere kant is het ene plek waar je altijd bent geweest en veel hebt meegemaakt. Voor mij hielp het om het met mijn ouders hierover te hebben.… Lees verder »

Astrid
Astrid
1 maand geleden

Hey lieve Sanne! Bedankt voor je bericht! Wat je zegt is allemaal heel herkenbaar en zeker niet gek! De leeftijd waarop je ouders gingen scheiden is inderdaad een lastige leeftijd omdat je je er heel bewust van bent (ook hoe relaties werken). Ik begrijp dat je er rationeel naar wilt kijken, maar bij een scheiding komt nou eenmaal heel veel emotie bij kijken en die emoties mogen er ook zeker zijn! Misschien helpt het om een gesprek te voeren met (één van) je ouders over hoe jij het hebt ervaren en de emoties waar je nu mee zit. Weet dat… Lees verder »