Tess (13) in

Achternaam veranderen

Hi allemaal.
Ik zit ergens mee en heb advies nodig.
Sinds mijn vader is overleden heb ik eigenlijk geen contact meer met zijn familie, omdat zij extreem moeilijk deden over erfenis etc. Ze hebben hierna nauwelijks tot geen contact met mij gezocht en ik heb de 2 jaar sinds zijn overlijden ook geen uitnodiging gehad voor feestdagen of zo.
Maar ff to the point:
Ik wil nu dus mijn achternaam veranderen naar de naam van m’n moeder, maar ik ben een beetje bang aan het worden voor de reactie van zijn familie. We hebben alle formulieren al en deze zijn klaar om verstuurd te worden, maar ik begin nu te twijfelen of ik ze niet een brief moet schrijven of zo..

Wat moet ik doen, SOS!

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Nikki
16 dagen geleden

Hi lieve Tess,  Dankjewel voor jouw vraag hier op het forum! Wat verdrietig dat jouw vader is overleden. Dat lijkt me heel zwaar. En dan ook nog geen contact meer met zijn familie. Onwijs vervelend. Hoe is dat voor jou?  Ik herken een paar dingen uit jouw situatie: mijn vader is niet overleden, maar ik heb een tijd geen contact met hem gehad. Ik heb ook nauwelijks tot geen contact met zijn familie. Soms best een gek gevoel, vind ik. Inmiddels heb ik weer een beetje contact met mijn vader.  Ik kan me helemaal voorstellen dat je graag je achternaam… Lees verder »

Michelle
16 dagen geleden

Lieve Tess, Dankjewel voor het delen van jouw verhaal! Wat onwijs heftig voor je dat je jouw vader op zo’n jonge leeftijd al hebt moeten verliezen en dat daarbij ook nog het contact met zijn familie verloren is gegaan. Heb je dat al een beetje een plekje kunnen geven? Eerlijk gezegd vind ik dit een lastige vraag. Ik vind namelijk niet dat ik in de positie zit om voor jou bepalen wat je zou moeten doen. Er is geen goed of fout in dit verhaal. Ik zou je als advies geven om voor jezelf goed na te gaan wat jij… Lees verder »