Logo Villa pinedo small
Logo Villa pinedo small

Accepteren van de verhuizing

Linda, 25 jaar

Mijn woonsituatie
Hoe accepteer ik dat ik nu moet gaan verhuizen. Ik woonde in de schuur bij mijn ouders, zwembad en alles en nu gaan ze uit elkaar en vind het moeilijk mijn eigen plekje ook af te moeten staan.. hoe kan ik hier wat beter mee om gaan?
OF

Reacties (2)

Leen

24 jaar

6 maanden geleden

Hey Linda,

Wat goed dat je Villa Pinedo hebt gevonden en dat je hier je vraag stelt! Het is altijd lastig als je ouders uit elkaar gaan en ook jouw thuissituatie verandert. Bij mij zijn mijn ouders uit elkaar gegaan toen ik 5 was, dus over die specifieke verhuizing weet ik niet zo heel veel meer. Maar ik vond het wel altijd heel moeilijk om van mijn moeder naar mijn vader te gaan. Ik was bij mijn vader niet zo thuis en vond het niet zo fijn dus dan is het moeilijk om ergens anders naar toe te gaan.

Vroeger vond ik het daarom ook helemaal niet leuk om veel van huis te zijn. Ik was liever gewoon thuis bij mijn moeder want verder moest ik mijn eigen slaapkamer al vaak genoeg achterlaten. Maar door de jaren heen heb ik wel geleerd wat voor mij belangrijk is. Ik wil mij ergens graag veilig en vertrouwd voelen. Bij sommige huizen heb ik dat gevoel wel en bij andere huizen niet. Dat kan bijvoorbeeld zijn door de locatie of door de inrichting. Maar ook de mensen in de buurt spelen een rol. Ik voel me ergens meer thuis als ik de mensen in de omgeving ken.

Ik denk dat het jou ook kan helpen om te voelen en te bedenken wanneer iets voor jou voelt als thuis. Moeten verhuizen is waarschijnlijk onvermijdelijk, maar als je weet wanneer jij je ergens thuis kan voelen (ook al moet dat soms even groeien), dan kan je gericht opzoek gaan naar een plekje om te wonen waar jij je goed voelt. Denk er ook aan dat dit bijvoorbeeld kan door een bepaalde kleur verf op de muur of een dekbedovertrek waar je blij van wordt. Dat kan jou rust en een vertrouwd gevoel geven. En als je het even niet weet of je wilt graag overleggen, dan kan je ook altijd praten met de mensen om je heen. Misschien hebben zij ideeën over wat jij fijn zou kunnen vinden of willen ze jou gezelschap houden bij een film- of spelletjesavond om iets vertrouwder te raken in je nieuwe eigen huis.

Ook je ouders mag je vragen stellen en met hen praten over wat oplossingen zijn waar jullie je allemaal in kunnen vinden. Misschien willen zij jou ook wel helpen. En daarnaast helpt het mij altijd om te schrijven over wat mij bezighoudt. Dan kan je even je gedachten van je afschrijven. Maakt niet uit hoe je schrijft of waarover je schrijft, maar dat geeft soms even ruimte om weer wat anders te kunnen doen (of om te kunnen slapen).

Heel veel succes en heel veel plezier bij het vinden en vormgeven van een (eventueel) nieuw plekje!

Je mag altijd vragen stellen bij Villa Pinedo. Als je specifieke vragen hebt aan mij, dan kan je reageren op dit berichtje. Dan lees ik dat ook weer.

En onthoud: jij kan dit!

Liefs Leen

0

Danique

21 jaar

6 maanden geleden

Hey Linda, wat fijn dat je Villa Pinedo hebt gevonden en hier je vraag deelt. Ik kan goed begrijpen dat dit lastig kan zijn en ik herken heel erg wat je zegt. Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 4 jaar was, dus op dat moment had ik niet echt door wat er gebeurde. Vanaf mijn 4de ben ik wel zo’n 8 keer verhuisd. Elke keer als ik weer op een plek gewend was, was er een reden waarom we weer moesten verhuizen. Ik vond dit erg lastig en kon op een gegeven moment mijn eigen plek niet meer goed vinden. Totdat ik mij bedacht dat mijn dierbare mensen de hele tijd mee gingen. Ik moest dan misschien afscheid nemen van mijn kamer en van bepaalde spullen die ik had, maar de lieve mensen om mij heen gingen gelukkig mee. Door mij hieraan vast te houden werd het voor mij iets makkelijker.

Verder vond ik het heel erg fijn om het er thuis over te hebben. Ik gaf aan dat ik het lastig vond om telkens te moeten verhuizen en mijn ouders begrepen dit erg goed. We keken dan samen hoe we het zo goed mogelijk konden maken door ervoor te zorgen dat ik bijvoorbeeld andere leuke spulletjes bij me had. Heb jij iemand waar je hier fijn mee over kan praten?

Ik hoop dat je je plek kan vinden binnenkort en als je nog andere vragen hebt, mag je dit altijd laten weten! ❤️

Veel liefs, Danique

0

respond to letter