Diana (21) in

4 jaar geen contact

Mijn vader is weggegaan bij ons gezin toen ik 5/6 jaar was, mijn ouders zijn officieel gescheiden toen ik 10 was. Nu ben ik 21. Het is al een lange tijd geleden maar ik heb er nog steeds last van. Doordat mijn vader al weg was toen ik jong was heb ik geen band met hem. Ik heb nu al 4 jaar helemaal geen contact meer met hem. En dat vind ik heel erg moeilijk. Hij wilt geen contact wat ik ook probeer. Hij negeert alles. Al mijn telefoontjes, smsen, appjes, kaarten.. alles. Aan de ene kant denk ik ja graag of helemaal niet. Maar het doet mij zoveel pijn . Ik heb het gevoel dat hij mij niet wilt, dat ik het niet waard ben. Ik zie nu al tegen mijn verjaardag op, want ik weet dat ik geen felicitatie van hem ga krijgen. Moet ik me er gewoon overheen zetten? Ik weet niet wat ik moet doen. Ik zit er zo erg mee.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Elisabeth
11 maanden geleden

Hallo Diana, bedankt voor het delen van jouw verhaal op dit forum. Ten eerste, wat ontzettend heftig zeg. 4 jaar lijkt misschien lang, maar dat maakt het zeker niet minder moeilijk. Ik heb zelf ook al een aantal jaar geen contact meer met mijn vader. Ik heb echter zelf deze beslissing gemaakt. Onze situaties zijn dus anders, maar ik hoop dat mijn ervaring je toch kan helpen. Mijn vader heeft na de scheiding, heel erg kort door de bocht, besloten te kiezen voor zijn nieuwe gezin. Hij wilde wel contact houden met ons, maar het voelde altijd alsof het ging… Lees verder »

Gerjan
11 maanden geleden

Hee Diane, super stoer van je dat je je zo open stelt op ons forum! In jouw bericht herken ik mezelf wel een beetje. Ik heb na de scheiding van mijn ouders nog een tijdje contact gehad met mijn vader maar daarna niet meer. Pas 8 jaar daarna heb ik hem weer gezien toen ik 22 was. Dat er geen contact meer was is niet zijn keuze geweest maar die van mij. Hij heeft dit geaccepteerd, hoe moeilijk waarschijnlijk ook maar dat boeide mij niks op dat moment. Hij heeft nadat ik het contact verbroken heb ook nooit meer contact… Lees verder »

Demy
11 maanden geleden

Hee Diana! Wat dapper dat je dit durft te delen met ons. Ik herken mezelf heel erg in jou bericht. Ik zie mijn vader ook al 6 jaar niet. Ik heb verschillende manieren geprobeerd om contact te zoeken maar hij heeft daar geen behoefte aan. Ik heb mezelf erg lang schuldig gevoeld en afgevraagd wat ik verkeerd gedaan had. Nu naar 6 jaar heb ik mezelf erbij neergelegd dat dit helemaal niet mijn schuld is. Hij, mijn vader, heeft deze keuze gemaakt en daar kan ik helemaal niks aan doen. Bij mij heeft het geholpen om over mijn gevoel te… Lees verder »