Scheidvakanties – het verhaal van Sophie

Amber
18 jul 2022
Dit zijn wij op vakantie. Op een zelfgebouwd vlot (ja, je ziet het goed). In de regen. Ergens in the middle of nowhere. Met twee ouders die ontzettend verliefd zijn en 5 kinderen die elkaar nog niet zo goed kennen.
Wiens idee dit precies was weet ik niet meer, maar dat er betere ideeën zijn over waar naartoe op vakantie te gaan met je nieuwe gezin weet ik zeker!
Terwijl we met de rivier mee stroomden, rolden we tegelijkertijd van het ene drama in het andere.
Natte slaapzakken en matjes, te weinig eten, noodweer, kou en natuurlijk ruzie, heel veel ruzie.
Geen enorme ruzies, maar wel continu van die kleintjes. En teleurstelling. Teleurstelling bij mijn moeder en bonusvader omdat de vakantie niet was uitgepakt hoe zij het voor zich hadden gezien. En daar voelde ik me dan soms weer schuldig over. Alsof wij het hadden verpest voor hen, maar dat deden we helemaal niet expres. We kenden elkaar gewoon nog niet goed genoeg voor zo’n vakantie! Dat konden zij later zelf gelukkig ook wel inzien.
Toch was het een vakantie, ondertussen alweer 10 jaar geleden, waar we het nog steeds over hebben. Waar we nu alle zeven met tranen van het lachen op kunnen terugkijken. Het was in ieder geval een vakantie om nooit te vergeten! Én we hebben elkaar een stuk beter leren kennen. Ik kan me geen leven meer voorstellen zonder deze hysterische, over-de-top, mega grappige en lieve familie. Zij zijn namelijk mijn moderne familie en die zou ik voor geen goud meer willen ruilen.