Voor Professionals en gemeenten

Wat kan Stichting Villa Pinedo voor uw organisatie betekenen?
Preventieve jeugd- en opvoedhulp

Door de ogen van kinderen

Stichting Villa Pinedo is al meer dan vijf jaar de plek vóór en dóór kinderen van gescheiden ouders. Alle producten en diensten van Villa Pinedo zijn ontwikkeld om schadelijke gevolgen van echtscheiding voor kinderen te voorkomen en vallen onder preventieve jeugd- en opvoedhulp. Het preventief ondersteunen van kinderen en gescheiden ouders voorkomt dat kleine vragen uitgroeien tot ingewikkelde problemen. In samenwerking met gemeenten en instanties worden onze producten en diensten landelijk aangeboden.

Bij Villa Pinedo zijn op alle fronten jongeren van gescheiden ouders actief, omdat zij ervaringsdeskundigen en daarmee de experts zijn. 

"De workshop is een eye opener. Soms zit je zelf zo vol van je eigen beeld en mening over je ex, dat je vergeet dat de kinderen van allebei de ouders blijven houden."

Nancy (34) ~ volgde de online workshop

Onze producten en diensten

Om kinderen en ouders te ondersteunen

Online Training

€107 per deelnemer (ex btw)

In de online workshop leren ouders hoe zij hun kind(eren) centraal kunnen stellen tijdens en na de scheiding. Inclusief het boek 'Aan alle gescheiden ouders'. Het is ook mogelijk om met een module (€ 24) te starten.

Face 2 Face Workshop

Vanaf €350 per workshop (ex btw)

In een circa 1,5 uur durende workshop leren ouders van ervaringsdeskundige jongeren wat er in het hart en hoofd van kinderen met gescheiden ouders omgaat.

Buddy
project

€1.200/10 buddy's per maand (ex btw)

Kinderen van gescheiden ouders kunnen een online buddy aangeboden krijgen, een ervaringsdeskundige jongere. 10 opgeleide buddy's begeleiden samen gemiddeld 20 kinderen.

Bekijk de aanbeveling van de voormalig Kinderombudsman over de online workshop

Voor gemeenten en instanties

Gemeenten kunnen bij Villa Pinedo een mix van bovengenoemde producten en diensten afnemen, voor zowel ouders als kinderen. Een projectmedewerker van Villa Pinedo adviseert tijdens het traject.

Villa Pinedo werkt al samen met de Gemeenten Amsterdam, Haarlemmermeer, Amstelveen, Aalsmeer en Haaglanden.

Referentie Gemeente Amstelveen

"In Amstelveen komen 'vechtscheidingen' relatief vaak voor; 20% van alle kinderen heeft gescheiden ouders en daarvan ervaart 1 op de 3 kinderen een echtscheiding als een vechtscheiding. Omdat een vechtscheiding negatieve effecten heeft op kinderen, is het belangrijk om echtscheidingen niet te laten ontsporen."

Lees verder

"Binnen het gemeentebeleid jeugdhulp hebben we daarom 'vechtscheidingen' tot één van onze speerpunten benoemd. Via de Jeugd- en eerstelijnshulpverleners van de gemeente kunnen ouders onder andere de online workshops van stichting Villa Pinedo volgen. De online workshops van Villa Pinedo zijn voor ons een laagdrempelige en relatief goedkope interventie. Ouders en/of kinderen kunnen bij Villa Pinedo meteen zelf aan de slag. Wij verwachten dat veel ouders gebruik zullen maken van de online workshops."

Hester van der Putten, beleidsadviseur Jeugd - Gemeente Amstelveen

Inklappen

Vraag vandaag nog ons informatiepakket aan. Neem contact op

Meer van Villa Pinedo

Forum

Voor kinderen en ouders

Het forum is de plek waar kinderen van gescheiden ouders en volwassenen anoniem vragen kunnen stellen. Het forum wordt bemand door vrijwilligers: jongeren die weten wat het is om in een - soms complexe - scheiding van hun ouders terecht te komen. Iedere vraag wordt persoonlijk beantwoord.

Boek

Voor ouders

In het boek 'Aan alle gescheiden ouders', door Marsha Pinedo en Petra Vollinga, worden de belangrijkste thema's rondom echtscheiding beschreven door de ogen van kinderen. Er wordt gebruik gemaakt van persoonlijke ervaringen van jongeren. Als lezer leer je van kinderen hoe het beter kan.

Informatie

Voor organisaties

Wil je informatiemateriaal van Villa Pinedo ontvangen om te delen met cliënten, leerlingen, docenten of andere professionals? Je kunt bij ons posters, folders, of roll-up banners bestellen met algemene informatie over Villa Pinedo, ons buddy-project of de open brief. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Speciaal voor docenten heeft Villa Pinedo in samenwerking met het Ministerie van VWS een docentenpakket ontwikkeld. Lees hier meer over op onze aparte docentenpagina.

Contact Villa Pinedo

aan-alle-gescheiden-ouders-cover

Are you interested in our English E-book 'Through the eyes of children' of Marsha Pinedo and Petra Vollinga? Please leave your e-mail address here and we keep you updated of the publication beginning 2018.