Dit kan jij doen!

Wat kan je als professional doen

om zoveel mogelijk kinderen van gescheiden ouders te steunen?

Samenwerken kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld doordat jij de online training standaard geeft aan je cliënten en video's uit de training tijdens consulten laat zien. Je kunt je cliënten alvast wijzen op de volgende projecten van Villa Pinedo:

Ouders online training

Leer ouders kijken door de ogen van hun kind

Door middel van de online training

In de online training leren ouders hoe zij hun kind(eren) centraal stellen tijdens en na de scheiding. 14 jongeren geven tips vanuit hun eigen ervaring over de 6 meest belangrijke thema’s waar je tijdens een scheiding mee te maken krijgt. Als professional kun je de online training als vast onderdeel van je dienstverlening aanbieden.

shutterstock_777186259

Wijs kinderen en ouders op het Online-Buddyproject

Kinderen krijgen hun eigen Buddy

Met een Buddy, kunnen kinderen van gescheiden ouders ervaringen over de scheiding uitwisselen. Wij hebben hiervoor een app ontwikkeld, waarin jongeren met een speciaal geselecteerde Buddy online contact kan opnemen. Je kunt ouders en/of kinderen tijdens jouw sessies op het Online-Buddyproject van Villa Pinedo.

shutterstock_1029702094

Laat ze vragen stellen

Op het online forum

Het forum is de plek waar kinderen van gescheiden ouders en volwassenen anoniem vragen kunnen stellen. Het forum wordt bemand door het Villa Pinedo Jongerenteam, allemaal kinderen van gescheiden ouders. Je kunt ouders en/of kinderen tijdens sessies wijzen op het forum zodat zij hier hun vragen kunnen stellen

Geef het door, de open brief

Aan alle gescheiden ouders

Met deze brief willen wij jullie laten weten hoe wij ons voelen. `Wij ‘ zijn de 70.000 kinderen per jaar die op een dag te horen krijgen dat hun ouders uit elkaar gaan.

Op die dag wordt alles wat veilig en vertrouwd was ineens anders. Veel van ons moeten verhuizen, naar een andere school, wennen aan jullie nieuwe liefdes en in het ergste geval 1 van de ouders heel erg missen. En dat doet pijn.

Schrijf je in en download de open brief gratis.