Samen kunnen we de levens van kinderen met gescheiden ouders positief beïnvloeden

Wat kan jij als beroepskracht doen

om zoveel mogelijk kinderen met gescheiden ouders te steunen?

Het preventief ondersteunen van kinderen en gescheiden ouders voorkomt dat kleine vragen uitgroeien tot ingewikkelde problemen. Samenwerken kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld doordat jij de online training standaard geeft aan je cliënten en video's uit de training tijdens consulten laat zien. Je kunt je cliënten alvast wijzen op het volgende aanbod van Villa Pinedo:

Ouders online training

Leer ouders kijken door de ogen van hun kind

Door middel van de online training

In de online training leren ouders hoe zij hun kind(eren) centraal stellen tijdens en na de scheiding. 14 jongeren geven tips vanuit hun eigen ervaring over de 6 meest belangrijke thema’s waar je tijdens een scheiding mee te maken krijgt. Als professional kun je de online training als vast onderdeel van je dienstverlening aanbieden.

Wijs kinderen en ouders op het Online-Buddyprogramma

Kinderen krijgen hun eigen Buddy

Met een Buddy kunnen kinderen met gescheiden ouders ervaringen over de scheiding uitwisselen. Villa Pinedo heeft hiervoor een app ontwikkeld, waarin kinderen met een speciaal geselecteerde Buddy chatten. De Buddy geeft tips en advies op basis van de eigen ervaringen. Je kunt ouders en/of kinderen tijdens jouw sessies op het Online-Buddyprogramma van Villa Pinedo wijzen.

shutterstock_1029702094

Laat ze vragen stellen

Op het online Forum

Het Forum is de plek waar kinderen met gescheiden ouders (anoniem) vragen kunnen stellen. De antwoorden worden gegeven in de vorm van een advies, geschreven door de Villa Pinedo vrijwilligers, allemaal jongeren met gescheiden ouders. Je kunt kinderen tijdens sessies wijzen op het Forum zodat zij hier hun vragen kunnen stellen

Woonplaatsen van kinderen met een Buddy

Sponsor een Buddy

En steun kinderen met gescheiden ouders

Voor €100,- per maand kun je als professional een Buddy sponsoren die ongeveer twee kinderen met gescheiden ouders een luisterend oor biedt. De Buddy krijgt een basis- en verdiepingstraining, 1-op-1 begeleiding en de mogelijkheid tot coaching bij een professionele coach.

Op de afbeelding hiernaast zijn de woonplaatsen van alle kinderen te zien die aan een Buddy zijn gekoppeld.

Villa-Pinedo-webshop-flyers-1020x680

Webshop

Met informatiematerialen

Wil je informatiemateriaal van Villa Pinedo ontvangen om te delen met cliënten of andere beroepskrachten? Je kunt bij ons posters, flyers, folders, of roll-up banners bestellen met informatie over Villa Pinedo, ons Buddyprogramma of de open brief. Ook producten zoals de Vraag Maar! kaarten en boeken zijn verkrijgbaar. Neem contact op voor de mogelijkheden of bestel direct via onze webshop.

Prof. Dr. Catrin Finkenauer

"De cijfers van het onderzoek naar de effectiviteit van het Buddyprogramma laten duidelijk zien dat het Buddyprogramma steun en toeverlaat biedt aan jongeren op het moment dat ze het nodig hebben; dat kan tijdens de scheiding zijn of vaak nog jaren daarna. Meer nog: de cijfers laten ook zien dat jongeren die het moeilijk hebben Villa Pinedo weten te vinden en dat is echt fantastisch."
Geef het door, de open brief

Aan alle gescheiden ouders

Met deze brief willen wij jullie laten weten hoe wij ons voelen. ‘Wij’ zijn de 86.000 kinderen per jaar die op een dag te horen krijgen dat hun ouders uit elkaar gaan. Op die dag wordt alles wat vertrouwd was ineens anders.

Veel van ons moeten verhuizen, naar een andere school, wennen aan jullie nieuwe liefdes en in het ergste geval één van de ouders heel erg missen. En dat doet pijn.

Schrijf je in en download de open brief gratis.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nieuwsbrief

Ontvang onze updates!