Testimonials

Ervaringen van Buddy's en van kinderen die een Buddy gehad hebben

Het Villa Pinedo Buddyprogramma

Villa Pinedo heeft honderden Buddy's én honderden kinderen van gescheiden ouders geholpen met een Buddy. Hun verhalen, lees je hier:

Meisje (12) tegen haar Buddy:

"Ik heb eigenlijk niemand om mee te praten nu over hoe ik me echt voel behalve jij".

Buddy Nicole (22) vertelt:

““Als Buddy kan ik zelf anderen helpen en Villa Pinedo betekent ook erg veel voor mij! De trainingen die we aangeboden krijgen vind ik top en de medewerkers waar ik tot nu toe mee in aanraking ben gekomen zijn ontzettend lief! Dank hiervoor.”

Meisje (23) over haar Buddy:

“Ze was altijd positief gericht, beurde me op, en stelde mij volledig op mijn gemak. Ik heb mijn rugzak gevuld met alle lieve woorden en tips en ga nu op eigen benen weer verder.”

Meisje (21) over haar Buddy:

''Ik ben zo blij dat ik dingen met mijn Buddy kan delen. Ik weet wel dat ze het niet kan oplossen, maar doordat ik het inspreek is het wel weer uit mijn hoofd en ik weet dat zij er niet over zal oordelen, bedankt daarvoor!''

Buddy Sophie (22) vertelt:

“Ik zou vroeger ook wel graag een Buddy gehad willen hebben, daarom ben ik dat nu heel graag voor anderen."

Meisje (10) tegen haar Buddy

"Misschien als ik geen Buddy had gehad zoals jij, had ik me wel nooit zo vrolijk gevoeld."

Jongen (15) over zijn Buddy:

"Mijn Buddy was begripvol en gaf mij advies voor bepaalde situaties. Ik vond dat erg fijn. De laatste tijd had ik bijna geen last meer van de scheiding van mijn ouders en zelfs dan stuurde ze een berichtje om te vragen hoe het met me ging. Dat vond ik ook fijn."

Meisje (15) over haar Buddy:

''Bedankt dat jij er bent, jij bent heel bijzonder voor mij!''

Meisje (10) tegen haar Buddy:

''Maar nu ben jij een soort van mijn dagboek en het coole van dit dagboek is dat ze terug praat!''

Jongen (12) tegen zijn Buddy:

“Ik heb super goed nieuws, want toen ik net jou als Buddy kreeg voelde ik me echt niet goed en gewoon super slecht maar nu sinds ik al m'n gevoel heb verteld aan m'n vader voel ik me beter!”

Bonusmoeder vertelt:

“Mijn bonusdochter heeft sinds kort een Buddy en daar zijn wij echt ontzettend blij mee. Wij merken dat ze lekkerder in haar vel zit doordat ze weet dat ze haar verhaal kwijt kan bij iemand die ze niet kent, maar die wel echt naar haar luistert. Top!”

Buddy Roswitha (26) vertelt:

"Door het Buddyprogramma heb ik geleerd dat mijn negatieve ervaring met de scheiding van mijn ouders niet alleen maar negatief hoeft te zijn, want ik kan er andere kinderen mee helpen door ze een luisterend oor te bieden of advies te geven vanuit mijn eigen situatie.’’

Meisje (21) tegen haar Buddy:

"Lieve Buddy, ondanks dat we elkaar nog helemaal niet zo lang kennen wil ik je toch laten weten dat je in korte tijd al veel voor me hebt betekend. Het voelt echt alsof ik een zus heb die precies weet wat ik voel. Je geeft me zelfvertrouwen. Dankjewel!”

Jongen (12) over zijn Buddy:

“Ze zorgt ervoor dat ik rustiger ben en niet met stomme dingen in mijn hoofd zit. Dat ik het meteen kan zeggen en alles kwijt kan wat mij dwars zit over de scheiding, en ook over andere dingen. Ik vind het fijn dat ik mijn Buddy daarvoor heb. Iemand waar ik contact mee heb, maar ook gewoon lekker mee kan kletsen.”

Buddy Daphne (25) vertelt:

“Villa Pinedo is niet alleen een opvangnet voor kinderen van gescheiden ouders maar ze staan ook klaar voor de Buddy's die zich als vrijwilliger aanmelden. Als Buddy bij Villa Pinedo heb ik altijd het gevoel gehad dat we het 'samen' deden en dat als het niet goed met mij zou gaan zij er voor mij zouden zijn. Door de trainingen en het vertrouwen wat je krijgt vanuit Villa Pinedo ben ik in positieve zin nog meer gegroeid. Niet alleen als mens maar ook in mijn Buddyschap zag ik dit terug. Het is mooi om met anderen contact te kunnen maken door de ervaringen die je allebei wellicht hebt meegemaakt op gebied van gescheiden ouders. En dat je weet dat Villa Pinedo een veilige plek is om hierover te praten.”