Het Online-Buddyprogramma

Meer informatie over het Buddyprogramma van Villa Pinedo

Voor kinderen met gescheiden ouders

Wat is een Buddy precies?

Als je ouders bijna uit elkaar gaan, net uit elkaar zijn of al een tijdje gescheiden zijn, heb je misschien behoefte om hierover te praten. Bij Villa Pinedo kan dat. Wij koppelen je aan een Buddy voor een luisterend oor, advies en antwoord op vragen via de Buddy App.

Een Buddy is een jongere met gescheiden ouders, die trainingen heeft gevolgd om Buddy te worden. Met een Online-Buddy aan jouw zijde, kun je ervaringen over de scheiding uitwisselen. Je kunt jouw Buddy via de Buddy App vertellen wat er in je hoofd en hart omgaat.

2

Dit doet een Buddy voor jou

Voor kinderen met gescheiden ouders

Een Buddy luistert naar wat je te vertellen hebt. Een Buddy oordeelt niet, dus je kunt alles zeggen wat je wilt. Je mag altijd appen. Een Buddy heeft zelf ook gescheiden ouders en kan je helpen met lastige vragen. Hij/zij kan zich goed in jouw situatie verplaatsen en advies geven. Een Buddy van Villa Pinedo is beschikbaar voor kinderen met gescheiden ouders van 10 tot en met 23 jaar.

Jou helpen met lastige vragen te beantwoorden
Zich in jouw situatie verplaatsen en je advies geven
Naar jou luisteren zodat jij je hart kunt luchten

Klik hieronder om de Buddy app te downloaden in de store:

Jongen (14) over zijn Buddy:

"Ze zorgt ervoor dat ik rustiger ben en niet met stomme dingen in mijn hoofd zit. Dat ik het meteen kan zeggen en alles kwijt kan wat mij dwars zit over de scheiding, en ook over andere dingen. Ik vind het fijn dat ik mijn Buddy daarvoor heb."
3

Ik wil een Buddy

Praten via de app

Als je ouders uit elkaar zijn kun je via een speciale app, de Buddy App, kletsen met een Buddy. Na je aanmelding in de app krijg je via een mail meer informatie toegestuurd. Daarna kun je met jouw Buddy appen om vragen te stellen, tips te krijgen of om gezellig te kletsen.

Klik hieronder om de Buddy app te downloaden in de store:

Meisje (19) over haar Buddy:

‘’Het is fijn weer even m’n hart te kunnen luchten. De meeste mensen die ik tot nu toe heb gesproken, begrepen het namelijk niet écht. Dan kunnen ze het nog zo lief bedoelen, maar het geeft niet het gevoel dat je begrepen wordt, en dat voelt zo rot. Dankjewel voor al je lieve berichtjes steeds.’’
4

Word Buddy

Help kinderen met gescheiden ouders

Ben je minimaal 18 en maximaal 25 jaar én heb je gescheiden ouders? Word dan Buddy bij Villa Pinedo. Met jouw ervaring over de scheiding van je ouders, kun je andere kinderen online ondersteunen bij de scheiding van hun ouders door ze een luisterend oor te bieden!

Meer testimonials van Buddy's en kinderen die een Buddy hebben gehad, vind je hier.

Nog vragen? Kijk dan eerst hieronder bij de meeste gestelde vragen

Je kunt een Buddy aanvragen als je tussen 10 en 23 jaar oud bent.

Nee, chatten met een Buddy is helemaal gratis.

Dit mag je helemaal zelf weten, je kunt zo lang en zo vaak met een Buddy chatten als jij zelf wilt.

Je download de app en meld je aan voor een Buddy. Daarna krijg je inloggegevens toegestuurd per e-mail. Met deze gegevens kun je inloggen in de Buddy App. Je Buddy stuurt je daarna een berichtje.

Je kan vertellen wat jou dwars zit over de scheiding, je kan aan de Buddy tips vragen maar je kunt ook gewoon gezellig kletsen over andere dingen.

Nee dit hoeft niet, je kunt reageren wanneer het jou uitkomt.

Nee, hiervoor heb je geen toestemming nodig. Wel is het belangrijk dat je een telefoon of tablet tot je beschikking hebt waarop je de Buddy App kunt downloaden.

Nee, je ontvangt thuis geen post, al het contact vindt online plaats.

De app is helemaal veilig en alles wat er in de app gebeurt wordt gemonitord door Villa Pinedo.

Je wordt aan één Buddy gekoppeld waarmee je kunt chatten.

Nee, het contact met een Buddy is alleen via de Buddy App. Je kan hier wel spraakberichten en foto's sturen.

Ja dit kan, je mag je altijd weer opnieuw aanmelden als je weer behoefte hebt aan chatten met een Buddy.