Open brieven

Aan alle gescheiden ouders met een kind in groep 8

Heb jij gescheiden ouders en ga je dit jaar je musical doen? Wat zou er dan in jouw brief aan je ouders kunnen staan?

Voor de eindmusical

Lieve pappa en mamma,

Vandaag is een belangrijke dag voor mij. De musical van groep 8. Na deze dag ben ik definitief geen ‘kleintje’ meer, want na de zomer ga ik naar de Middelbare.

Ik heb teksten geleerd, dansjes geoefend en kostuums gepast. Ik ben er helemaal klaar voor. Ik maak me eigenlijk alleen nog zorgen om één ding: jullie. Ik durf het eigenlijk niet te zeggen, dus vandaar deze brief.

In mijn hoofd zie ik namelijk steeds voor me hoe jullie allebei aan een andere kant van de zaal gaan zitten en ik niet weet naar wie ik toe moet lopen als het afgelopen is. Hoe jullie niks tegen elkaar zeggen op het schoolplein. En weet ik dat de één eigenlijk niet wil komen als de ander er ook is. Dat vind ik best wel moeilijk.

Dus mag ik jullie iets vragen?

  • Willen jullie alsjeblieft allebei komen en bij elkaar in de buurt gaan zitten? Achter elkaar is ook al goed.
  • Mogen alle opa’s en oma’s ook mee?
  • Willen jullie gewoon aardig tegen elkaar doen op het schoolplein?
  • Willen jullie 1 avondje geen ruzie maken?
  • En samen trots zijn op mij?

Dat zou ik echt heel fijn vinden. Want dan kan ik me nu goed gaan concentreren op de musical.

Kusje van mij

X

Download de brief hier

Reacties

Laat als eerste een reactie achter!

Laat het mij weten wanneer er
avatar
wpDiscuz