Villa Pinedo in De Telegraaf

14 apr 2014

Het zal jullie vast niet ontgaan zijn dat De Telegraaf gisteren aandacht heeft besteed aan (v)echtscheidingen en dus ook aan Villa Pinedo. In het artikel gaat men in over de samenwerking tussen Kinderombudsman Marc Dullaert en Villa Pinedo, die samen met Fred Teeven (Justitie) en Martin van Rijn (VWS) de positie van kinderen bij (v)echtscheidingen willen gaan verbeteren.

Onze Milo (11), Rachel (13), Robin (15) en Kiki (17) verschenen met foto en al in de krant, wat natuurlijk superleuk is! Maar dat is niet het belangrijkste. Als ‘ervaringsdeskundigen’ hebben ze met de verhalen over de scheiding van hun ouders aan heel Nederland laten zien dat kinderen meer weten dan dat de ouders eigenlijk weten.

De lezers van De Telegraaf kregen de vraag wat zij meenemen van het advies dat gegeven is door Milo, Rachel, Robin en Kiki. Ook kregen ze de vraag of ze vinden dat er vaak te weinig aandacht is voor kinderen binnen een (vecht)scheiding. Hier kwam vaak naar voren dat co-ouderschap belangrijk wordt gevonden: dit omdat kinderen hierdoor evenveel tijd bij zowel hun vader als hun moeder aanwezig zijn.

Maar het forse aantal reacties laat maar weer zien dat het gaat om een moeilijk onderwerp waarbij iedereen een andere mening heeft. Maar de boodschap is duidelijk: vergeet de kinderen niet.