Artikel in EB: tijdschrift voor scheidingsrecht

Villa Pinedo
23 mrt 2020

Onze Medewerker Buddyprogramma Demi Keppel schreef een artikel voor EB; het tijdschrift voor advocaten, rechters en mediators waarin alle juridische en fiscale aspecten van (echt)scheiding worden behandeld.

Een mooi artikel van 3 pagina’s waarin Demi ingaat op het Buddyprogramma en ervaringen van kinderen met de kinderrechter. Haar tips:

Mijn allergrootste tip voor iedereen die met kinderen met gescheiden ouders werkt, is: zie en hoor het kind écht, geef erkenning voor de situatie waarin het kind zit en vraag door op gevoelens van het kind. Iets wat ouders misschien soms even vergeten, als zij een scheiding moeten regelen. Als ik terugdenk aan wanneer ik mij écht gezien voelde, was dat niet op het moment dat de scheiding helemaal perfect geregeld was of de ruzies gestopt waren. Het waren de momenten waarop mijn leraar mij een knuffel gaf toen ik moest huilen in de klas om de scheiding, ik een kaartje ontving met de tekst dat ze me zo sterk vond van een hulpverlener, en toen een volwassene in mijn omgeving vroeg hoe ik me nu écht voelde. En die kleine momentjes, die koester je als kind voor altijd.

Lees het hele artikel hier.

Benieuwd naar meer ervaringen van kinderen met de rechtbank? Bekijk dan deze video van Willem of lees in de blog van Roswitha hoe het zit met het hoorrecht van kinderen.