Skip to content
Esther (51) in Vragen van ouders

Zorgen om mijn zoons

Zorgen om mijn zoons – . Ik kom uit een slechte erelatie, narcistische -boze- ex, die manipuleert, verdraait, liegt, wil alles bepalen en creeert problemen. Nu nog steeds, 4 jaar gescheiden, 6 jaar uit elkaar (foute belastingaangifte, aangifte bij UWV, spaarrekening opheffen van de kinderen en mijn handtekening vervalsen, zwartmakerij etcetcetc). Zelf veel hulp gehad, therapie om hier uit te komen. Steeds alles gedaan vanuit mezelf, dus niet terugsmijten met modder of kinderen ertussen zetten.
Ik hoop dat het een keer stopt, misschien heeft iemand daar ervaring mee en tips voor?

Ondertussen krijgen onze zoons er steeds meer last van, op verschillende manieren. Mijn ex heeft co-ouderschap afgedwongen, er is niet eens een ouderschapsplan – er zijn 4 wisselingen in 2 weken en vaak ook 6 als ze naar zijn nieuwe vriendin gaan, vermoeiend. Ook hen manipuleert hij en wil alles bepalen. Laatste tijd ook conflicten waarbij hij keihard schreeuwt, krijst tegen m’n jongste zoon (12) – die sluit zich op in de badkamer en belt mij dan, ik hoor hem schreeuwen. Voel me machteloos en herken de pijn. Inmiddels bij GGZ beland die niet zien wat er echt aan hand is en m’n zoon krijgt stempel autisme. Voorstel voor ouderbegeleiding weigert m’n ex.
M’n zoon wil heel graag een lieve, veilige pappa, maar nu moet hij steeds zijn best doen en op z’n tenen lopen.
Heeft iemand tips, herkenning, ideeën om hier mee om te gaan, voor mij en m’n zoon

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
AnneJanne Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Anne

Hoi Esther! Heel erg bedankt voor je berichtje. Wat lief dat je je bezorgdheid over je zoons op deze manier uit. Erg knap dat je er al een traject met hulpverlening op hebt zitten. Lijkt me toch een behoorlijke stap om die hulp te accepteren. Ook erg goed om te lezen dat je niet de modder terugsmijt. Als kind, zou ik dat heel fijn vinden. Het werkt niet om ergens tegenin te blijven gaan als daar alleen maar ruzie van komt. Na meer dan 10 jaar scheiding kan mijn moeder ook nog steeds klagen over mijn vader. Ik zeg niet… Lees verder »

Janne

Beste Esther, Wat ontzettend goed dat u uw vragen en zorgen deelt op ons forum! Ik ga uw vragen zo goed mogelijk proberen te beantwoorden. Om op uw eerste gedeelte van uw bericht in te gaan, wat een ontzettende heftige situatie. Ik heb helaas ook ongeveer hetzelfde meegemaakt bij mijn ouders. Mijn moeder deed allerlei dingen die uw ex ook deed, in de hoop beter uit de scheiding te komen. Mijn vader heeft hier ook heel veel moeite mee gehad. Het feit dat u hier hulp voor heeft gezocht wil ik nog even becomplimenteren. Helaas heb ik hier weinig tips… Lees verder »