Regina (47) in Vragen van ouders

Zorgen om bonuszoons

Ik maak me al heel lang zorgen om mijn 2 bonuszoons. Ze zijn 17 en 14 en om de week bij mij en mijn man. De andere week bij hun moeder en haar man. Hun vader en ik zijn ruim 6 jaar bij elkaar. Sinds 2 jaar wonen we onder 1 dak. Mijn zorg ligt in het feit dat de jongens niet praten, niets vertellen, niets vragen. Ze kunnen niet goed uitleggen wat de reden daarvan is. Ik weet van ze dat ze het heel moeilijk vinden dat bio/stiefouders niet goed me elkaar overweg kunnen, ondanks meerdere pogingen van vader en mij om met elkaar in gesprek te gaan, evt met hulp erbij. Onlangs heeft oudste eindelijk ingestemd op ons advies om eens met iemand te gaan praten van stief&co, eindelijk denk ik dan. Helaas geeft moeder bij hem aan dat ze niet weet wat ze ervan moet denken. Ik zou zeggen, schat wat goed van je, ik hoop dat je er wat aan hebt. Maar ja, ik hoop iig dat hij er wat aan gaat hebben. Nu is gisteren mijn man aangevallen op zijn vaderschap door de stiefvader. Echt heel verwijtend, respectloos en vol aannames. Hij maakt zich daarnaast ernstige zorgen en vindt dat de jongens sociaal wenselijk gedrag laten zien bij ons omwille van de sfeer? Vind dat mijn man te weinig betrokken is?
Ik zou willen dat ouders met elkaar in gesprek gaan met een hulpverlener oid erbij en evt daarna wij als stiefouders. Ik maak me echt zorgen hoe de jongens zichzelf bijna onzichtbaar maken, zich niet echt uiten…

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
ElisabethSabine Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Elisabeth

Hallo Regina. Bedankt voor jouw vraag op dit forum en de zorgen die jij uit over jouw bonuszoons. Laat ik beginnen met de positieve noot: het lijkt mij alsof jij en jouw stiefzoons goed met elkaar door één deur kunnen. Dat vind ik echt heel fijn om te horen, want geloof me: dit is ook vaak niet zo. Het feit dat jouw stiefzoons zich op dit moment lastig kunnen uiten, zou heel goed kunnen komen door de gespannen situatie tussen de twee ouderfronten (om het even zo te noemen). Kinderen willen van nature evenveel van beide ouders houden, maar als… Lees verder »

Sabine

Lieve Regina, Ik zou willen dat mijn stiefmoeder, al is het maar een klein beetje, de moeite die jij alleen al in dit berichtje stopt zou doen voor mij. Het feit dat je je zorgen maakt en dat je van alles wilt proberen om het goed te doen voor de bonuskinderen betekend voor mij heel veel. Daar dus een groot compliment voor! Wat een vervelende situatie met de ouders die elkaar niet lijken te bereiken. Zo krijgen de jongens niet goed mee hoe communiceren nou echt moet. Daarnaast zitten ze in de fijne puberleeftijd waarbij praten sowieso al moeilijk is.… Lees verder »