Skip to content
Bianca (39) in Vragen van ouders

Zoon wil niet naar vader

Mijn zoontje wilt niet meer naar zijn vader.

Hallo,
Mijn zoontje van 9 jaar heeft in 2017 verteld dat hij seksfilmpjes heeft moeten kijken bij zijn vader. Wat heel erg schrikken was.
Mijn zoontje had een geheimpje met papa dat hij dat niet mocht vertellen aan mij, anders zou papa mij een klap geven. Mijn zoontje heeft hiervoor EMDR therapie voor gehad.
Nu 2 jaar later, is er inmiddels weer omgang tussen vader en mijn zoontje. Afgelopen zomervakantie heeft hij daar voor het eerst weer sinds 2 jaar vakantie gevierd, in eerste instantie leek het of het goed was gegaan daar. Maar afgelopen weekend was er weer omgang en vertelde mijn zoontje ik wil niet naar papa toe, ik gevraagd waarom niet en hij zei omdat papa in de vakantie heeft gezegd tegen mij dat ik heb gelogen over die filmpjes. Daar is mijn zoontje zo boos over en verdrietig over en zijn vader had ook nog lelijke dingen over mij gezegd. Wat hem ook erg raakte omdat zijn vader dat in het verleden ook al deed.
Ik heb nooit slecht over zijn vader gepraat tegen hem en zal dat ook nooit doen. Ik zorg dat hij bij mij veilig is en zal altijd naar hem luisteren en geloof hem hierin ook. Ik vind het alleen wel heel lastig dat zijn vader hier maar mee door kan blijven gaan, over de rug van mijn zoontje die ik zo graag wil beschermen. Hoe kan ik mijn zoontje hierin het beste helpen?

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
ZoschaAnne Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Zoscha
Zoscha

Hallo Bianca, Dankjewel voor het delen van je bericht. Ik kan me voorstellen dat je je zorgen maakt. Je wil graag dat je zoon een fijne relatie met zijn vader heeft, maar ook een veilige omgeving waarin hij blij is. Na de scheiding van mijn ouders heb ik een paar jaar nodig gehad om de band met mijn vader op een andere manier in te vullen. Ik was heel boos en verdrietig en voelde me onbegrepen. Ik was heel blij met de steun van mijn moeder. Zoals Anne ook aangeeft, was het fijn om dit met mijn moeder te kunnen… Lees verder »

Anne

Lieve Bianca, Ontzettend bedankt voor je bericht op het ouderforum. Wat goed dat je onze hulp vraagt bij deze ingewikkelde kwestie. Ik kan me heel goed voorstellen dat dit iets is waar je je veel zorgen om maakt. Allereerst complimenten voor je bezorgdheid en de actie die al ondernomen is. De dingen die er allemaal zijn gebeurd, klinken heftig en ik vind het goed en knap dat hier al adequate hulpverlening voor is ingeschakeld. Je klinkt als een ontzettend lieve moeder die haar (ontzettend belangrijke!) rol dubbel en dwars vervuld, puur en alleen door er onvoorwaardelijk te zijn voor je… Lees verder »