Skip to content
Anoniem (41) in Vragen van ouders

Zoon wil niet meer naar vader

Hi,
Ik ben moeder van twee jongens van 8 en 10 jaar. Ben 3,5 jaar gescheiden van hun vader. Contact tussen vader en mij verloopt goed. Ene week zijn de jongens bij mij en ander week bij hun vader. Ik heb sinds 8 maanden nieuwe relatie en wij vinden het heel gezellig met z’n allen. Huis is gevuld met liefde. Oudste zoon wilt alleen niet meer naar zijn vader toe. Geeft aan leuker en fijner te voelen bij mij. Hij laat dit ook merken aan zijn vader wat heel pijnijk is voor ons allemaal.
Wat is jullie advies hoe ik dit beste aan kan pakken?

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
AnneRomy Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Anne

Hallo, Bedankt voor je bericht. Ik kan mij goed voorstellen dat dit voor jezelf niet fijn voelt. Ik heb ervaring met het feit dat ik geen contact wilde met mijn vader, in het begin was het wel lastig, want mijn omgeving vond dit ‘ongewoon’. Later na accepteerde mijn omgeving wel dat ik het contact had verbroken en dat gaf mij een erg goed gevoel, een gevoel van herkenning en opluchting. Ik denk dat dit misschien ook in de situatie van je zoon zo is, misschien vindt hij het ook erg fijn als zijn mening en gevoelens hierin geaccepteerd worden. Misschien… Lees verder »

Romy

Hoi, Wat fijn dat u uw zorgen uit en advies vraagt! Ik zou als kind erg blij zijn als mijn ouder zo open staat voor advies van anderen. Op mijn 10e (ongeveer 12 jaar geleden) gingen mijn ouders scheiden. Mijn vader was vreemdgegaan. Vanaf het moment dat dit aan mij en mijn zussen werd verteld was er al direct een regeling getroffen over hoe vaak ik mijn vader zou zien, namelijk twee weekenden per maand. Ik weet niet precies hoe lang het duurde, maar een aantal jaar na de scheiding ging er opeens een knop in mij om en voelde… Lees verder »