Wanhopige moeder (37) in Vragen van ouders

Zo prettig mogelijk scheiden

Ik ben moeder van 2 kindjes. Dochtertje van bijna 5 jaar en zoontje van 2,5 jaar.
Het gaat niet goed in onze relatie en een scheiding is in zicht. Onze ruzies of meningsverschillen proberen we niet in bijzijn van onze kinderen te hebben. Soms lukt dat helaas niet, dus krijgen zij er zeker iets van mee dat het niet okay gaat.
De scheiding is nog niet officieel aangevraagd maar graag zou ik van jullie willen weten hoe jullie een scheiding hebben ervaren en hoe jullie het verloop hiervan liever hadden gewild.
Hoe kan ik in zo’n tot situatie het zo prettig mogelijk maken? Wat moet ik doen of juist niet.
Help me hier alsjeblieft bij, ik vind het zo verschrikkelijk!

3
Reacties

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
SanneDieuwertjeHannah Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Sanne
Sanne

Hoi! Allereerst mijn complimenten dat je er voor hebt gekozen hebt om via dit forum ervaringen van kinderen die een scheiding hebben meegemaakt komt vragen. Ik denk dat dit een hele goede stap is die je hebt gezet en het betekent dat je bewust bezig bent met de invloed die de scheiding zou kunnen hebben op je kinderen. Je geeft aan dat je graag wilt weten hoe wij de scheiding van onze ouders hebben ervaren, wat we fijn vonden of wat we huist graag anders hadden gezien. Ik ben ook kind van gescheiden ouders die af en toe ruzie maakten… Lees verder »

Dieuwertje

Hallo! Wat fijn dat je het Forum hebt gevonden! Wat jammer dat een scheiding in zicht is, maar ik vind het heel fijn om te lezen dat je er nu al voor wil zorgen dat je kinderen dit zo prettig mogelijk ervaren. Ik was zelf 14 toen mijn ouders gingen scheiden, omdat mijn moeder een nieuwe vriend had. Ik was dus een stuk ouder dan je kinderen, maar kan hopelijk toch nog wat advies geven. Waar ik tijdens en na de scheiding het meest last van heb gehad is dat mijn vader regelmatig negatief over mijn moeder praatte waar ik… Lees verder »

Hannah

Beste moeder, Wat ontzettend naar, ik begrijp heel goed dat je het lastig vind om dit goed aan te pakken. De werkelijkheid is dat een scheiding vaak pijn doet voor de kinderen, het is gewoon niet leuk om te zien dat je ouders uit elkaar gaan en dat daardoor je leven als kind vaak ook verandert. Maar er zijn zoveel dingen die je als ouder kan doen om de pijn een beetje te verzachten. Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 7 was en ik vond het zeker niet leuk. Het was wel fijn dat er ruimte was voor mijn emoties… Lees verder »