Elbrig (44) in Vragen van ouders

Zelf kiezen

Mijn ex zou graag de kinderen meer willen zien (nu is dat 2x 5 dgn), mijn oudste zoon is 12 jaar en heeft in het dorp waar hij bij zijn moeder woont zijn voetbal en zijn vrienden. Mag hij zelf de keus maken wat hij zou willen?

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
HildeRosa Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Hilde

Beste Elbrig, Bedankt voor je berichtje op het forum. Ik kan me voorstellen dat het lastig is de huidige afspraken opnieuw te moeten bekijken en misschien te veranderen. Je geeft aan dat hun moeder de kinderen vaker wil zien, wat willen de kinderen zelf? Voor kinderen is een scheiding al moeilijk genoeg. Hoe minder stress daar bij komt, hoe beter. Je hebt in je bericht niet aangegeven wat je kinderen het liefste willen, maar dat vind ik toch echt het allerbelangrijkste. Je geeft wel aan dat je oudste zoon in het dorp van zijn moeder voetbal en vrienden heeft, dingen… Lees verder »

Rosa

Beste Elbrig, Wat fijn dat je het ouder forum van Villa Pinedo hebt gevonden en hier je vraag stelt. Als kind van gescheiden ouders kan ik delen dat het fijn is om als kind betrokken te worden, je mening te mogen uitspreken en om gehoord te worden wanneer er beslissingen worden gemaakt. Ik hoop dat de situatie bespreekbaar is en dat jullie er met zijn allen samen uitkomen. Mocht dit niet het geval zijn dan mogen kinderen tussen 12 en 18 jaar niet zelf kiezen waar zij willen wonen. Kinderen vanaf 12 jaar mogen wel hun mening en wensen laten… Lees verder »