Skip to content

Zelf bespreken?

Hoi

nog een vraag:
Mijn kinderen  vertellen geregeld dingen die ze niet zo leuk vonden bij papa. Kleine dingen zoals ‘papa koopt geen kauwgom die ik lekker vind’ of ‘papa heeft alleen kleine handdoeken, ik heb het koud als ik uit bad kom’. Wat doe ik hiermee? Enerzijds wil ik mij niet bemoeien met wat hij met de kinderen doet, dat zou ik zelf ook niet fijn vinden. Ik denk dat het ook belangrijk is dat de kinderen leren om zo’n dingen te bespreken met de persoon die er ook iets aan kan veranderen (nu gaat het over papa, maar zo leren ze ook om bv zelf iets met de juf te bespreken). Anderzijds vind ik het heel belangrijk dat de kinderen hun wereld zo veel mogelijk een geheel blijft en wil ik niet gewoon zeggen dat ze dat met papa moeten bespreken.

Ik hoor heel graag jullie ervaringen en advies.
Dank je wel!

C

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
CharlotteCristel Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Charlotte

Beste Katrien, Wat fijn dat je zo gebruik maakt van dit forum om je vragen te stellen! Super tof om te lezen dat je zo bezig ben met de ervaringen van je kinderen. Zelf heb ik niet deze soort ervaring, maar ik kan wel vertellen hoe het was voor mijn broertje. Toen mijn ouders uit elkaar gingen heb ik door omstandigheden het contact met mijn moeder verbroken, maar mijn broertje is wel nog lange tijd om het weekend daar geweest. Hij was vaak erg verdrietig als hij weer naar mijn moeder moest omdat het daar heel anders (Veel strenger) was… Lees verder »

Cristel

Hoi Katrien, Dankjewel voor je vraag! Ik vind het heel fijn om te horen dat jij een open communicatie hebt gecreëerd tussen jou en je kinderen waardoor je kinderen aan jou vertellen hoe ze dingen bij hun vader beleven. Ik vond het altijd heel fijn als mijn moeder graag wilde weten hoe het bij mijn vader was omdat ik dan het gevoel kreeg dat dat er toe deed. Daarom zou ik ook adviseren om ervoor te zorgen dat je kinderen zich aangemoedigd blijven voelen om te vertellen hoe ze het bij hun vader hebben. Stel er gebeurt dan een keer… Lees verder »