Nathalie (51) in Vragen van ouders

Zelf alimentatie vragen

Mijn dochter woont een week bij mij en dan week bij haar vader. Nu zij 18 is wil haar vader geen alimentie meer betalen voor haar. Mijn dochter wil hier niet tussen worden gezet maar omdat zij 18 is moet zij zelf stappen ondernemen hiertegen. Vecht zij voor de alimentatie, krijgt ze ruzie met haar vader laat het erbij moet ik
Als moeder voor alles opdraaien. Ik vind het moeilijk en het doet heel veel verdriet dat mijn dochter er tussen is gezet. Maar toch wil wel graag de alimentatie ontvangen. Ze zit nog op school. Hoe moet ik dit aanpakken.

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
JeliciaNine Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Jelicia

Hallo Nathalie, Oef dit is een moeilijke situatie zeg! Mijn ouders maakten vroeger ook altijd ruzie om alimentatie, echt zo vervelend vond ik dat. Toen ik 18 was heeft mijn vader besloten de alimentatie naar mij over te maken in plaats van naar mijn moeder. Opzich was dat best handig want dan kon ik gewoon studie betalen en hadden mijn ouders ook geen ruzie meer over en weer hierover. Eigenlijk vond ik het het meest lastig dat mijn moeder heel veel deelde met mij over geldzaken en alimentatie. Heel graag had ik gewild dat mijn ouders dit samen hadden opgelost… Lees verder »

Nine

Hallo Nathalie, Bedankt voor uw vraag op het Forum hier. Uw vertelt over een complexe situatie. Ik ben benieuwd, hoe is het contact tussen uw dochter en haar vader op dit moment? Ik vraag me daarnaast ook af, heeft uw dochter dit onderwerp al besproken met haar vader? Ik kan me best goed voorstellen dat ze hier zelf niets mee te maken wil hebben, als kind van gescheiden ouders zijn dit soort zaken niet helemaal onze taak, we hebben hier een mooi filmpje over gemaakt: https://www.villapinedo.nl/blog/filmpjes/animatie-niet-jouw-taak/. Uw dochter is 18 en ik kan me voorstellen dat het op die leeftijd… Lees verder »