Grace (40) in Vragen van ouders

Zelf aangeven

Mijn kinderen zijn 10 en 14 jaar en gaan op basis van de continue rooster van hun vader naar hem toe. In feite houdt dat in dat ze 6 nachten bij mij zijn en 3 bij hem. Over het algemeen genomen hebben wij een goede band omdat ik het belang van de kinderen boven alles zet. Wat er ook gebeurd,hun hebben hier niet om gevraagd. Nu struggle ik al een paar jaar met eerst dat de oudste er n drama van maakte dat ze niet meer naar dr vader wilde en nu is de jongste ook al n tiid bezig. Ik vind t belangrijk dat hun vader in hun leven is maar de beste man is nogal egoistisch. Het gaat er bij hem niet zo zeer om wat zij willen maar wat hij wilt. Ik heb zelf al n aantal x aangekaart dat ze moeite hebben met t heen en weer. Maar daar heeft hij geen boodschap aan,pas wanneer de kinderen t zelf zeggen. En daar zit de angel,Ze zijn altijd er bang dat hun vader boos wordt (en dat wordt hij helaas ook) als ze beginnen dat ze korter naar hem willen. Maar ik merk dat ze er nu allebei aan onderdoor gaan en mij steeds appen dat ze naar huis willen als ze daar zijn. Ik probeer ze te leren dat ze het zelf aan moeten geven bij hem want als ik het doe,dan geloofd hij dat niet. Maar ze durven niet. Nu ben ik in staat om hulp te zoeken zodat diegene het wellicht over kan brengen aan hun vader maar dat is eigenlijk te gek want hij zou ook eens kunnen luisteren naar hun. Maar nu is mijn vraag,kan ik wel van hun verwachten van hun dat ze zelf zeggen dat ze niet of minder willen of is dat toch meer mijn stuk

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
graceHannah Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
grace

Beste Hannah, Bedankt voor je reactie. Ik vind het zo dubbel want ik vind dat je als ouders samen dit op moet kunnen lossen. En niet de kinderen hier extra mee belasten want die staan al voor genoeg dillema s . Maar het is helaas waar…er wordt gedacht aan een dubbele agenda. We gaan t op deze manier proberen en hopen dat hij zijn kinderen centraal zet en niet zichzelf. Lelijk wordt er sowieso nooit over hem gesproken, iets wat de kinderen soms irriteert.” Jij praat altijd papa goed maar zo is t niet mama” . Ik ga mn best… Lees verder »

Hannah

Hallo Grace, goed dat u heeft geschreven. Dit soort situaties zijn altijd moeilijk om in te schatten. Ik kan erg goed begrijpen dat u niet zo goed weet wat u nu het beste kan doen. Als uw kinderen liever meer bij u willen zijn dan is het belangrijk dat zij natuurlijk serieus genomen worden. Laat hen dat ook weten, dat je begrijpt hoe zij zich voelen. Support uw kinderen maar probeer geen negatieve dingen over uw ex te zeggen, dat zorgt namelijk alleen maar voor een afkeer naar hun vader toe of dat maakt het moeilijker voor hen om eerlijk… Lees verder »