Lizette (28) in Vragen van ouders

Wisseling ouders

Mijn zoon van bijna 3 heb ik vanmiddag na 2 weken vakantie bij zijn vader opgehaald. Daar waar ik hoopte op een blij weerzien, heb ik de hele terugreis een hysterisch kind in de auto gehad die absoluut niet met mij mee wilde. Het breekt mij hart. Heeft dit te maken met de wisseling? In 2 weken 1 keer geface-timed en hem verder juist met rust gelaten.

2 reacties

 1. Vivian op 14 september 2019 om 20:26

  Beste Lizette,

  Dank je wel voor jouw bericht op ons forum. Dit klinkt wel als een nare gebeurtenis zeg! Ik ben het helemaal met Charlotte eens dat ik niet denk dat dit met jou te maken heeft en meer met het wisselen. Ik vond – en vind het nog wel eens – altijd best lastig om van de ene ouder naar de andere ouder te gaan. Zeker na de vakantie, als ik helemaal gewend was aan een bepaald ritme ,dan voelde het soms als een grote omslag. Vaak was ik hier na een paar uur of een dag weer overheen. Zoals Charlotte ook al zei, zal dit bij jou zoon waarschijnlijk zo weer over zijn.
  Dat maakt het natuurlijk voor jou niet minder vervelend en ik kan me goed voorstellen dat het pijn doet. Een tip van mij zou zijn om het wisselen iets meer een plek te geven. Toen ik klein was en ik het weekend naar mijn vader ging, kwam papa altijd eten en gingen we na het eten weg. Ik weet niet of dit een mogelijkheid is voor jou (en jouw ex-partner), maar misschien kun je zoiets bedenken? Ik vond dit altijd fijn, dan was er een duidelijke overgang en het was elke twee weken hetzelfde.

  Heel veel succes en liefs,

  Vivian 2. Charlotte op 1 september 2019 om 22:12

  Beste Lizette,

  Wat fijn dat je ons forum hebt gevonden en je verhaal wil delen. Ik snap dat het hartbrekend is als je ziet dat je zoontje niet mee wil. Zelf heb ik dan nog geen kinderen, maar ik kan mij nog goed herinneren dat als ik dan zolang leuke dingen heb gedaan met de ene ouder dat het altijd erg stom was als het ten einde kwam. Ik denk dat dit alles te maken heeft met de wisseling. Dus totaal niet met jou te maken heeft! Hij gaat natuurlijk van veel te veel leuke activiteiten en ijs eten terug in de normale routine. Dit zal voor hem net zo hartverscheurend zijn als 3 jarige ;).

  Ik zeg maak je niet al te veel zorgen erom! Het is gewoon even wennen dat het feestje over is, dat gaat vast snel weer over zodra die weer ziet hoe leuk jij bent!

  Ik hoop dat mijn berichtje je weer wat moet geeft!
  Succes en liefs, Charlotte