Mieke (36) in Vragen van ouders

Wisseldag

Hallo,

Mijn man ik gaan uit elkaar en zijn momenteel bezig met het invullen van het ouderschapsplan. We hebben twee dochters, van 8 en 9. We gaan co ouderschap doen en de insteek is 1 week bij vader en 1 week bij moeder. We denken dat ze hierin de meeste rust zullen ervaren en zo alle dagen van de week bij een ouder mee maken. We zullen het wel eerst opbouwen zodat ze niet direct een week lang de andere ouder hoeven te missen. Maar we twijfelen voor straks over de wisselslag, vrijdag eind van de middag zodat er direct tijd is voor elkaar of zondag eind van de middag zodat er tijd is voor elkaar om de week af te sluiten.
Ik hoor heel graag jullie mening of ervaring. Alvast bedankt!

1 reactie

 1. Gerjan op 29 januari 2019 om 20:22

  Hallo Mieke,

  Wat fijn dat je ons forum hebt gevonden voor je vraag!

  Het is mooi om te lezen dat jullie ondanks een moeilijke tijd, de kinderen centraal stellen.
  Ik persoonlijk heb geen ervaring met wisseldagen. Toch zou ik me kunnen voorstellen dat ik als kind ook een klein beetje inspraak zou willen.
  Het is namelijk belangrijk dat (zoals je zelf al benoemt) ze rust krijgen en hun draai weten te vinden met het wisselen van ouder.
  Een leuke wissel is denk ik ook belangrijk, het moet namelijk niet zo zijn dat de wissel een vervelend iets wordt voor je dochters.
  Duidelijke uitleg over hoe de wissel gaat zou denk ik ook helpen in proces om de wisseldag tot een ”normale dag” te maken.

  Mijn persoonlijke voorkeur zou uitgaan naar de vrijdagmiddag. Zo kan de ouder waarbij ze verblijven dat weekend zijn of haar volledige aandacht aan de kinderen geven. De drukte die men doordeweeks kan ervaren, kan ervoor zorgen dat er minder tijd is voor de kinderen en zo dus ook voor hun verhaal en behoeften.

  Ik hoop dat je iets aan mijn verhaal hebt.

  Groetjes Gerjan

Laat een reactie achter