Elke (37) in Vragen van ouders

Wennen aan nieuwe situatie

Hallo, ik en mijn ex zijn al bijna 7 jaar gescheiden en hebben samen co ouderschap voor onze dochter van 9. Dit gaat hartstikke goed, we gaan goed met elkaar om en hebben allebei weer en nieuwe relatie. Bij mijn ex zijn er nog 2 kleintjes ( 2 en 4) bij gekomen met zijn nieuwe vrouw. Mijn partner heeft een dochter (10) uit een eerdere relatie. Sinds een aantal maanden gaat de wisseldag met heel veel moeite en is onze dochter heel verdrietig en geeft aan bij mij te willen blijven. En moet ik haar soms in tranen achter laten bij papa ( zoekt wel troost bij hem) soms stuurt ze me de dag daarna berichten dat ik haar op moet halen en dat het daar niet leuk is, want papa is er nooit (werkt hard en is laat thuis) en haar zusje en bonusmoeder zijn irritant. En haar broertje jankt alleen maar. Een hoop negatieve dingen over hun. En ik weet dat haar bonusmoeder echt haar best doet om het leuk te houden. Maar ook voor haar is het lastig. Mijn dochter zondert zich vaak af op haar slaapkamer. Dit vind ik heel vervelend.
Ik wil het co ouderschap wel aanpassen maar moeten we het niet langer de kans geven dat ze went aan het nieuwe leven? Wat raden jullie me aan? Bedanlt voor jullie tijd. Lieve groet Elke

3
Reacties

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
QuintyNikkiChantal Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Quinty

Hallo Elke, Fijn dat je je vraag hier stelt. Ik snap dat deze situaties moeilijk zijn, zowel voor de kinderen als de (bonus)ouders. Ik vind het heel rot dat je je dochter soms in tranen achter moet laten, dat lijkt me moeilijk. Toen ik ongeveer de leeftijd van jouw dochter had, wilde ik eigenlijk ook niet meer naar mijn vader en elk weekend dat ik naar mijn vader moest, huilde ik op de weg ernaartoe. Ik wilde niet dat mijn vader wist dat ik moest huilen, dus elke keer verzonnen mijn moeder en ik een smoes over waarom mijn ogen… Lees verder »

Nikki

Dag Elke, Wat fijn dat je het forum hebt gevonden en dat je deze vraag hier stelt. Een erg lastige situatie voor zowel jou, jullie dochter, je ex-partner en jullie partners. Ik lees dat je schrijft dat de wisseldag sinds een aantal maanden met veel moeite gaat. Ik neem dan aan dat het daarvoor wel goed ging? Vervelend dat er zo een ommekeer is gekomen in hoe jullie dochter omgaat met het wisselen tussen jou en jouw ex-partner. Ikzelf heb ook een lange tijd moeite gehad met naar mijn vader toegaan, omdat ik het daar echt niet leuk vond. Ik… Lees verder »

Chantal

Hallo Elke, Goed dat je hier je vraag stelt. Toen mijn ouders gescheiden waren weet ik nog wel dat ik lang moest wennen aan nieuwe situaties met stiefouders en broers/zussen. Vooral bij mijn vader had ik het er moeilijk mee net zo als jouw dochter. Nu ik terug kijk denk ik dat dat vooral het gevoel was dat mijn vader (mijn alles) van mij werd afgepakt en ik de aandacht moest delen. Ik wil jou ex-man dan ook adviseren om meer alleen tijd met jullie dochter door te brengen. Dit zou mij erg geholpen hebben, dus mogelijk werkt het voor… Lees verder »