Maaike (46) in Vragen van ouders

Wennen aan nieuwe partner

Hoewel mijn partner en ik al ruim een jaar uit elkaar zijn, woont mijn partner nog in mijn huis met onze dochter en ik door omstandigheden bij mijn moeder. Ik zie mijn dochter wel elke week.
Nu vertelde mijn partner, zonder mij meegenomen te hebben in het proces, dat hij een nieuwe partner heeft en binnen 5 weken wil samenwonen. Ons kind van 4 kent de nieuwe partner nog niet. Haar 2 oudere zussen uit een eerdere relatie al wel een maand.
Ik probeer het constructief op te lossen en heb voorgesteld onze dochter pas na de zomervakantie daar te laten wonen ( doel 50%).
Wat is nu een goed proces om onze dochter te informeren en te laten wennen aan de situatie? Doel tussenliggende periode is ieder een week met onze dochter in mijn huis te verblijven.
Ik dacht zelf aan:
– samen vertellen dat papa een nieuwe vriendin heeft, waar hij ook verliefd op is en mee kust. Dat hij het leuk zou vinden dat ze deze vriendin ontmoet.
– dat vader en de nieuwe vriendin een activiteit plannen waar kennis gemaakt kan worden (in bijzijn van de 2 zussen)
– paar keer een activiteit plannen en daarna pas bij elkaar slapen (met de vraag aan onze dochter of zij dat ook leuk vindt). Dit slapen nog niet fulltime. Tijdspad ongeveer een maand.
– bij elkaar slapen opbouwen
– paar maanden wachten en dan onze dochter informeren dat zij bij nieuwe partner 50% van de tijd gaat wonen.
Is dit in jullie ogen een goed proces?
Graag hoor ik jullie input

1
Reacties

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Iris Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Iris

Hoi Maaike, Dat lijkt me ontzettend lastig om hieraan te wennen, en wat fijn dat je erover nadenkt hoe het goed kan! Vier jaar is wel heel jong, ik was vijf toen ik voor het eerst stiefouders kreeg. Ik dacht altijd maar één ding eigenlijk (tussen 5-7 jaar van beide kanten meerdere nieuwe partners ontmoet), dat staat me heel duidelijk voor de geest nog:’ik hoop dat ze lief zijn’. Maanden duurden in mijn beleving een eeuwigheid, ik weet niet of een tijdpad de beste benadering is. Überhaupt is het lastig om er iets over aan te geven lijkt mij, net… Lees verder »