Skip to content

Wat vertel ik de kinderen?

Hoi
Een klein jaar geleden besliste de vader van mijn kinderen dat hij wou scheiden. Dat is natuurlijk erg moeilijk voor mij en ik ben daarvoor nog steeds erg boos op hem, maar tegelijk wil ik echt dat de kinderen hier zo weinig mogelijk onder leiden. Ik zit met heel wat vragen en voel mij heel dankbaar dat ik die hier kan stellen!

Mijn dochtertje is erg bezig met de reden van de scheiding. Ze praat daar blijkbaar met haar papa over die dan dingen zegt zoals ‘jouw mama was altijd bang’ of ‘jouw mama hield te weinig rekening met mij’. Ik wil graag dat mijn kinderen geen oordeel over de andere ouder horen en zonder zorgen van beide ouders kunnen houden. Hoe kan ik hiermee omgaan? Ik ga dat zeker met de papa bespreken, maar wat kan ik tegen mijn kinderen zeggen?

Alvast bedankt voor het advies!
C

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
CharlotteSabine Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Charlotte

Beste Katrien, Wat goed dat je ons gevonden hebt met je vraag, Ik kan me erg goed voorstellen hoe lastig het is als je weet dat anderen zo over je praten. Zelf was mijn moeder altijd bezig met mijn vader zwart maken, terwijl mijn vader altijd zijn best deed om te zorgen dat het contact tussen mijn broertje en mij en onze moeder zo goed mogelijk bleef. Wij waren we wat ouder, maar ook toen was het erg ingewikkeld om te begrijpen waarom mama dat soort dingen allemaal zei, terwijl dat helemaal niet overeen kwam met de dingen die papa… Lees verder »

Sabine

Lieve Katrien, Wat goed dat je het forum hebt gevonden om je vragen te delen. En ik vind het erg knap dat je, ondanks je boosheid, wilt dat de kinderen er zo weinig mogelijk onder leiden. Dat lijkt mij in ieder geval al een hele goede insteek! Wat vervelend dat vader zulke dingen zegt. Dat lijkt mij ook niet fijn voor de kinderen. Voor mij ben je als kind 50% je moeder en 50% je vader, dus als iemand iets zegt over jouw moeder (bijvoorbeeld dat ze bang zou zijn geweest) dan zeg je dus eigenlijk ook dat dat in… Lees verder »