Skip to content
Annemijn (45) in Vragen van ouders

Wat vertel ik de kinderen?

Mijn ex man en ik zijn nu anderhalf jaar uit elkaar. We hebben twee kinderen. Van 17 en 11.Hoewel ‘n verhaal twee kanten kent werd ik door mijn oudste gezien als boosdoener en kort daarna mijn nieuwe partner nog meer. Heel begrijpelijk hoewel onterecht….Zij woont inmiddels bij haar papa zodat ze mijn partner niet hoeft te zien. Het geeft haar rust, ook al doet het me pijn. Ik betaal mijn ex dus elke maand de helft vd kinderalimentatie terug.
Het contact met mijn ex liep altijd vrij goed. Behalve op het punt geld. Zijn inkomen was exorbitant en is nog steeds zeer riant. Hij heeft ook ‘n lage woonlast etc. Toch blijft hij soebatten over de kinderalimentatie. Telkens herberekeningen willen etc. Dat zorgt voor enorme spanning bij mij. Mijn feitelijke draagkracht is veel lager. Hij verwend de kinderen enorm met dure spullen en ik kan dat helaas niet. Ik heb het gevoel dat hij op ‘n rechtzaak wil aansturen….
Wat vertel ik de kinderen wel/niet?

Het is hun papa immers, maar ze gaan van ‘n rechtzaak zeker wat meekrijgen…..

Groetjes en bedankt

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
HannahGerjan Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Hannah

Beste Annemijn, Wat goed dat je deze vraag stelt, ik denk zeker dat het wij je hierbij kunnen helpen. Toen mijn ouders gingen scheiden was er in het begin vrij weinig gedoe, ze konden het goed met elkaar vinden, er waren goede afspraken gemaakt, ze communiceerde met elkaar en ons en toen een paar jaar geleden veranderde dat. Mijn vader had het idee dat hij financieel meer had kunnen halen uit de scheiding en er was bijna een grote rechtszaak geweest maar uiteindelijk is het opgelost met een mediator. Ik moedigen je ook zeker aan om een rechtszaak te voorkomen,… Lees verder »

Gerjan

Hee Annemijn, Ten eerste wil ik je zeggen dat ik het dapper vind dat je hier je vraag stelt. Daarna wil ik graag zeggen dat kinderen in een scheiding altijd één van de ouders aanwijzen voor de scheiding. Nieuwe partners zijn ook best moeilijk, het beeld wat er was van papa en mama is nu opeens mama en vriend of vader en vriendin. Ik had hier zelf ook veel moeite mee toen mijn moeder een nieuwe vriend kreeg. In het begin heb ik geprobeerd het beste er van te maken maar helaas geen klik. Op dat moment heb ik besloten… Lees verder »