Skip to content
Noor (34) in Vragen van ouders

Wat krijgen ze mee?

Mijn vriend en ik hebben 2 kinderen ( jongens) van 4 en 2 jaar. De liefde tussen ons is over en we willen op goede voet uit elkaar. Er is geen ruzie in het spel of wat dan ook. Mijn vraag is wat zulke jonge kinderen er van mee krijgen, is het later voor hun gewoon ‘normaal’ dat de ouders niet samen zijn? Mijn vriend woont al een tijdje bij zn ouders en ik nog in ons huis met de kinderen. Hij komt gewoon met regelmaat langs en we plannen uitjes in samen met de kinderen. De oudste heeft niet veel vragen en vind het wel ‘prima’. Héél Af en toe vraagt hij wel of papa niet kan blijven. Maar verder heeft hij geen vragen. Moet ik er nu zelf over beginnen en vragen of hij ergens mee zit? Met de jongste van 2 is dat natuurlijk weer anders.

Wat ik vooral wil weten is wat kinderen op zo’n jonge leeftijd mee krijgen van een scheiding en hoe ze hier later op terug kijken en of ze het zich überhaupt herinneren. En hoe ik er mee om moet gaan want communiceren met zulke jonge kinderen is ook lastig.

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
HildeAmber Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Hilde

Hoi Noor, Ik was 4 toen mijn ouders gingen scheiden en ik weet er bijna niets meer van. Het enige wat ik me nog vaag kan herinneren is geruzie, maar gelukkig klinkt het alsof jullie geen ruzie maken. Voor mij is het mijn hele leven normaal geweest dat ik gescheiden ouders had, ik weet niet anders. Ik vond het ook niet raar om vriendjes of vriendinnetjes te hebben waarvan de ouders wel bij elkaar waren, het was gewoon zo. Het is voor mij altijd de gewoonste zaak van de wereld geweest dat mijn ouders gescheiden zijn en dat mijn zusje… Lees verder »

Amber

Hi Noor! Wat goed dat jij hier een berichtje plaatst op het forum, want volgens mij is dit een vraag dat veel ouders bezig houdt. Wat super fijn is, want dat betekent dat jij op de beste manier je kinderen wilt steunen in dit proces. Ik was twee toen mijn ouders gingen scheiden en ik weet er echt hélemaal niks meer van. Nou denk ik wel dat dit heel erg afhangt per kind en wat de situatie is, maar zo te horen pakken jullie dit als ouders onwijs goed aan: geen ruzie, de vader van je kinderen komt vaak langs… Lees verder »