Gerda (42) in Vragen van ouders

Wat kan ik doen?

Mijn ex en ik zijn al ruim 13 jaar uit elkaar. Samen hebben we een zoon van 15. Het contact tussen hen is minimaal. De laatste jaren is dat afgebouwd van eens per 2 weken een weekend, waarin ex vaak afwezig was vanwege zijn werk en mijn zoon dus het volledige weekend alleen was met zijn stiefmoeder, naar sporadisch. In 2018 heeft mijn zoon zijn vader 3 keer gezien, op zijn initiatief. Op kerstavond kreeg hij een app dat hij niet kon komen 2e kerstdag, iets wat al jaren een duidelijke afspraak was, 1e kerstdag bij mij en 2e bij zijn vader.
In heel 2019 geen contact, op de verplichte apps met een verjaardag na. Zoon is in december jarig en pa vroeg wat hij op zijn verlanglijstje had staan. Dus bij zoon de verwachting geschept dat hij dit mss met kerst wel zou krijgen.
Inmiddels zijn we 2e kerstdag en er is nog niks vernomen van pa. Geen app, geen kaart, geen telefoontje, niks. Hij gaat zoon dus ook dit jaar niet ophalen.
Als moeder ben ik woest, wil hem bellen en zeggen hoe ik er over denk en wat een waardeloze vader ik het vind. Van zoon echter mag ik me er niet mee bemoeien. Hij wil graag naar zijn vader maar dan op pa’s initiatief, niet omdat wij hem dat voorstellen.
Wat kan ik doen om het contact te herstellen als ik de belofte heb gedaan om pa niet te bellen. Pa moet toch weten dat zoon oa door deze afwijzingen elke keer inmiddels een depressie heeft, dat het zijn weerslag heeft op school etc.
Pa heeft duidelijk andere prioriteiten, helaas

3
Reacties

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
CharlotteHildeVivian Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Charlotte

Lieve Gerda, Wat ontzettend goed dat je hier jullie verhaal wilt doen. Ik kan me goed voorstellen dat je in een lastig pakket zit nu. Zelf heb ik een beetje dezelfde situatie mee gemaakt als jullie zoon. na de scheiding van mijn ouders heeft mijn moeder mij erg vaak gekwetst door afspraken af te zeggen. Ze gaf dan vaak als reden dat ze moest oppassen op haar stiefdochter. Ik ben toen de gene geweest die het contact heeft afgebouwd en verbroken. Mijn ouders hadden nog wel contact over mijn broertje en daarbij vertelde mijn vader dan oppervlakkig hoe het met… Lees verder »

Hilde

Hoi Gerda, Fijn dat je het forum hebt gevonden. Deze situatie komt mij vrij bekend voor. Mijn ouders gingen scheiden toen ik 4 was en toen mijn zusje 1 was, ongeveer 20 jaar geleden. We gingen altijd 1x in de twee weken een weekend naar hem toe, maar ik heb nooit echt een goede relatie met hem opgebouwd. Toen ik eenmaal iets ouder was werden we in die weekenden soms ook alleen gelaten, iets wat ik ook herken uit jouw verhaal. Ik snap dus goed dat dit voor je zoon lastig is geweest. Wat naar voor je zoon dat hij… Lees verder »

Vivian

Beste Gerda, Dank je wel voor jouw bericht op het forum! Wat fijn om te lezen dat je er voor jouw zoon wilt zijn, maar wat vervelend dat het lijkt alsof zijn vader dit niet echt wilt. Mijn ervaring is niet precies hetzelfde, ik heb zelf namelijk altijd wel contact gehad met beide ouders. Maar toen ik jonger was, was dit soms best lastig. Mijn vader kan, even simpelweg gezegd, niet goed met (kleine) kinderen omgaan. Als ik ziek was, werd ik weer teruggebracht naar mama want daar ‘kon hij niets mee’. Toen ik eenmaal iets ouder was en zelf… Lees verder »