Emmy (30) in Vragen van ouders

Wat is wijsheid?

Lieve kinderen,
Ik ben moeder van een 15maanden oud meisje. Helaas ben ik sinds half jaar uit elkaar met haar vader (een vrije, speelse (jonge)man, die alleen niet houdt van verantwoordelijkheden). De eerste maanden van onze dochter ging hij geregeld wekenlang op reis, terwijl ik nog gehavend van de bevalling alleen voor onze dochter moest zorgen en werken. Na zijn laatste reis verbrak hij plotseling onze zevenjarige relatie. Sinds onze dochter 8mnd is zijn we dus niet meer samen. Hij wilde direct dat ze ook bij hem zou slapen en vakantieregeling afspreken. Ik las studies dat slapen zonder hun moeder voor zeer jonge kinderen (<2jr) nog niet goed zou zijn en bovendien geeft haar vader aan mogelijk 50km weg te gaan wonen. Toch wil hij haar 3dagen in de week. Ik maak me zorgen in hoeverre hij dit kan, of hij niet plots weer op reis gaat, woedend wordt als ze verwachtingen van hem heeft of dat hij dan misschien continu z’n moeder inschakelt). Ik dacht daarom zelf als max aan 1 doordeweekse en 1 weekendnacht; zodat dochter ons beiden niet lang hoeft te missen en m’n ex tijd heeft op te laden. Ook zou ik eigenlijk liefst in zelfde straat wonen, 1x per week gezamenlijk eten en mogelijk zelfs op vakantie. Wat is wijsheid? Vader al belofte doen terwijl ik bang ben voor hoe t uitpakt? En is t onrealistisch om nog als gezin dingen te ondernemen (wekelijks eten, vakantie etc)? En tot slot: wat is vb opbouwvakantieregeling voor dreumes? Bijv 2jr: 3nachten, 3jr: 4nachten, 4jr: 5nachten?

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
HannahAnique Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Hannah

Hallo Emmy, wat goed dat je ons een bericht hebt gestuurd! Ik zie dat je heel veel om je kind geeft en het graag zo goed mogelijk wilt doen, dat is heel mooi en erg belangrijk. Ik ben jammer genoeg geen jeugdpsycholoog dus ik weet niet of het slecht is voor jou dochter om niet bij jou te slapen. Het is vaak lastig om regelingen te maken omdat elk kind anders is en er daarvoor geen standaard formule is voor een geschikte regeling. Soms hoeven regelingen niet in een keer goed te zijn, zolang jij en je ex partner wel… Lees verder »

Anique

Lieve Emmy, Allereerst wil ik je graag bedanken voor het delen van je verhaal op het forum. Ik moet zeggen dat ik het een erg lastige situatie vind, voornamelijk omdat jullie dochter nog zo jong is. Zelf was ik 9 toen mijn ouders gingen scheiden, waardoor ik zelf kon aangeven wat ik wel en niet prettig vond en er ook aan mij gevraagd werd wat ik wilde. Je geeft aan dat vader mogelijk 50 km weg gaat wonen, maar uit je bericht maak ik op dat dit nog niet zeker is. Heb je het hier al met hem over gehad?… Lees verder »