Helmi (42) in Vragen van ouders

Wat is een prettig schema?

Op dit moment zitten we in een birdnesting constructie en dus ben ik de ene week in ons huis met de kinderen en de andere week hun vader. We hebben een tweeling van bijna 8 jaar. Sinds 2 maanden weten ze dat we gaan scheiden. We wisselen nu om de week op woensdag in huis en eten dan samen. Zelf vind ik een week de kinderen niet zien erg lang en 1 van de kinderen geeft dit zelf ook aan (als je er naar vraagt of als je bv weg gaat). De ander vindt het wel prima. In deze birdnesting is het voor de kinderen ook heel relaxt nu en kom ik in overleg nu ook soms er extra middag. Echter zijn we Nu aan het puzzelen op een schema wat voor iedereen werkt ook straks wanneer in de zomer hun vader gaat verhuizen en zij dus fysiek zullen moeten gaan wisselen. Heeft iemand van jullie tips wat prettig is en werkt qua schema wanneer ouders bij elkaar in de buurt wonen ?

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
LindyAnne Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Lindy

Hoi Helmi! Bedankt voor je vraag op het forum! Goed dat jullie nadenken over een schema dat voor jullie werkt. Je geeft zelf al aan dat je een week best lang vind om de kinderen niet te zien. Dit kan ik me heel goed voorstellen. Ik ben nu 23, en woon niet meer thuis, maar dit is hoe mijn ouders het destijds geregeld hadden. Mijn ouders woonden ook bij elkaar in de buurt namelijk. Ik was altijd op maandag t/m woensdag bij mijn vader. In het begin kwam mijn moeder dan woensdagmiddag naar mijn vaders huis, aten we met het… Lees verder »

Anne

Beste Helmi, Wat fijn dat jullie zo goed nadenken in het belang van de kinderen, en wat fijn dat je je vraag hier stelt. Zelf heb ik geen ervaring met birdnesting, maar ik kan me voorstellen dat het als tijdelijke oplossing best handig is. Mijn ouders zijn gescheiden voor de zomervakantie en in de zomervakantie kreeg mijn vader een nieuwe woning, dus ik heb zelf nooit zo’n “overgangsperiode” gehad. Mijn ouders woonden ook dicht bij elkaar (4km) en de omgangsregeling was: Ma-wo > moeder Do-vr > vader Za-zo > om het weekend bij de ander Deze omgangsregeling is toen gebaseerd… Lees verder »